2 min. čitanja

Aktivisti na splitskoj rivi plahtom sa Smojinim likom prekrili foto-stup koji ničemu ne služi

Aktivisti na splitskoj rivi plahtom sa Smojinim likom prekrili foto-stup koji ničemu ne služi
Foto: ŠKNM

SPLIT – Splitski aktivisti pod nazivom “Šetači kipova na mokrenje” jutros su na splitskoj Matejušci napravili performans. Odlučili su plahtom s likom Miljenka Smoje prekriti fotostup na Matejušci. Naime, radi se o “izumu” mladog HDZ-ovca iz Solina, koji se u eri visokosofisticiranih kamera na mobitelima dosjetio montirati nepomične stupove s kamerama daleko niže rezolucije, a čije je genijalno djelo splitska gradska vlast naručila u tri primjerka, dok je svaki koštao nevjerojatnih 78.667 kuna. Dodajmo ovome da je u lipnju 2019. godine Ministarstvo gospodarstva  dodijelilo čak 1.3 miliijuna bespovratnih kuna (!) za prilagodbu fotostupa zahtjevima tržišta, a stupovi su se ubrzo pokvarili i uhvatila ih je korozija.

“Šetači kipova na mokrenje” tako su jutros izveli na način da su prekrili fotostup lancunom na kojemu je nacrtan Miljenko Smoje, te poslali sljedeću poruku:

Foto: ŠKNM

– Javljamo se još jednim vapajem kulture, u kojem smo prekrili vanserijsku inovaciju fotostupa lancunom. Ako bolje pogledate, na bijelom je lancunu naš veliki kroničar – Miljenko Smoje.

Ovim činom nismo htjeli umanjiti važnost fotostupa, dapače, prekrivajući ga lancunom, s njega smo makli prašinu jer se bedasti Splićani naprosto ne znaju koristiti ovim vanserijskim krikom moderne tehnologije, te smo, tek onako uzgred, ovim vapajem kulture, htjeli napomenuti da bi se i Smojinom spomeniku moralo naći mjesto na Matejuški. Sigurni smo da bi taj spomenik dao dodatnu vrijednost našemu mandraču i što je najvažnije, uvjereni smo da isti ne bi skupljao prašinu.

Foto: ŠKNM

Ako kip Aleksandra Guberine nije po guštu koalicijskih partnera, sigurno će spona između njih, naš Veliki Kulturnjak i Šetač Kipova Na Mokrenje naći koga, kome bi se namjestio posao da kip izradi, pa da stranački čovjek na kulturi i Smoji zera i zaradi. ŠKNM – po miseca od Smojina rođendana”, poručila je ova ekipa splitskih performera.

Foto: ŠKNM

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Fotostup na splitskoj rivi nagrizla korozija i ne radi
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.