Foto: Boris Kačan

Krenulo je popuštanje mjera. Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite RH, nove mjere na snazi su od danas, a trajat će, zasad, do 15. ožujka. Ugostiteljski objekti radit će od 6 do 22 sata, i to samo na otvorenim dijelovima objekata. Moći će raditi i sportske dvorane u zatvorenom, no uz obavezno pridržavanje razmaka između sportaša, pišu 24 sata

Ugostiteljski objekti smiju raditi, ali u određenim uvjetima 

Mjere tako nalažu da se dopusti rad ugositeljskim objektima od 6 do 22 sata, no samo na otvorenim dijelovima objekta, uz poštivanje razmaka među gostima od minimalno tri metra između stolova i 1,5 metara između stolaca. Ako terase imaju pleksiglas, sve se treba otvoriti da bi zrak strujao.

Na ulazu treba biti dostupno i dezinficijsko sredstvo, a maske će biti potrebne pri odlaksu na toalet u zatvorenom prostoru te to mora biti jasno istaknuto.

Iako je prvotno glazba u ugostiteljskim objektima bila zabranjena, udruge glazbenika i ugostitelja postigle su dogovor sa Stožerom pa je ona dozvoljena, uz uvjet da ne bude preglasna.

Treniranje da, igranje za neke ipak ne 

Osim ugostiteljskih objekata, popuštanje mjera obuhvaća i sportsku sekciju pa će se tako dopustiti i održavanje treninga u zatvorenim prostorima uz ograničeni broj ljudi koji se kontrolira pa tako jedna osoba mora imati 20 m2 osiguranog prostora oko sebe. Dok je fizički kontakt između sportaša zabranjen, odnosno trenirati se mogu samo beskontaktni sportovi.

Primjerice nogomet, košarka, ali i borilačke vještine, ali tako da se rade kondicionalni treninzi, za koje nije potreban kontakt. Tenis se može igrati, jer tu nema kontakta. Dvorane, kao i rekviziti u njoj će se tako morati redovito provjetravati i čistiti,  a prilikom dolaska i odlaska, sportaši će morati nostiti zaštitnu masku. Isto tako, ne preporučuje se korištenje svlačionica i tuševa.

Nastavlja se i prIvremena zabrana te ograničavanje prelaska preko graničnih prijelaza RH. Ista pravila, kao i do sada, vrijede za prodavaonice, trgovačke centre i javni prijevoz.

Šibenski ugostitelji časte građane kavom

Šibenski ugostitelji Udruge glas poduzetnika sugrađane časte kavom u ponedjeljak 1. ožujka od podne do 13 sati.

– Znamo da se otvaranju terasa radujete čak i više nego mi. Zato vas UGP i šibenski ugostitelji pozivaju da u ponedjeljak, 1. ožujka, zajedno proslavimo postepeni povratak u normalu. Ništa ne govori ‘Dalmacija!’ više od podnevne kave na sunčan dan. Zato kavom častimo mi, a vi nas počastite svojim prisustvom – priopćili su šibenski ugostitelji Udruge glas poduzetnika.

Evo u kojim lokalima će vas počastiti omiljenim napitkom od 12 do 13 sati: Azimut, Bar Code, YUM pastry shop, Bronzin, Domino, Giroespresso, Jack Rabbit slim`s, Moby Dick, Moderato, NaMaLo, Pub&Wine bar Scala, Pupa, Shuby, Stari grad i Vintage.

D.G.