PREKRASNA PRIRODA Uslijed velike oseke, otok Zečevo u potpunosti se spojio s kopnom

Foto: Vrški glasnik / Facebook

JASENOVO/VRSI – Veljača je nakon jučerašnjeg burovitog dana pokazala svoju topliju stranu, te ovu nedjelju na ugodnih 16 stupnjeva izmamila rekordan broj entuzijasta i zaljubljenika u prirodu iz cijele Zadarske županije, a i šire u šetnju duž cijelog lokaliteta Jasenovo, piše Vrški glasnik

Bilo je tu samaca koji su izdvojili vrijeme za sebe, zaljubljenih parova u romantičnom okruženju te prijatelja koji su uz kavu i ćakulu ugodno i opušteno proveli dan. Posljednjih nekoliko dana uslijed velike oseke, otok Zečevo u potpunosti se spojio s kopnom te na taj način postao pristupačniji za prijelaz bez mokrih noga ili brodice.

Foto: Vrški glasnik / Facebook

Sklad netaknutog krša i biserno plavog mora koje se pruža s tri strane, s pogledom na Vršku Ričinu i Paški arhipelag na trenutke ostavlja bez daha te prikazuje svu ljepotu prirode.

Unutar lokaliteta Jasenovo, nalaze se ostaci romaničke crkve sv. Lovre iz 13. stoljeća te uvala Ljaljkovača koja nerijetko nalazi mjesto u poretku naljepših hrvatskih plaža.

Foto: Vrški glasnik / Facebook

Lokalitet Jasenovo nalazi se na krajnjem zapadu Vrsi, a posebno je populariziran u razdoblju tzv. „lockdowna“ kad su mnogi Zadrani uslijed restrikcija otkrili prekrasno mjesto za odmor i razonodu, doslovno nadomak grada.

Foto: Vrški glasnik / Facebook

T.P.