U Brodosplitu kasnile plaće dva tjedna, Debeljak okrivio “neodgovorne zaposlenike”

Foto: Brodosplit

SPLIT – Oko dvije tisuće radnika splitskog škvera svoje plaće za mjesec siječanj primilo je tek danas, dakle sa zakašnjenjem od dva tjedna, potvrđeno je tportalu.

Kašnjenje je izazvalo stanovitu nervozu među radnicima Brodosplita kojima je prethodna plaća isplaćena još sredinom siječnja, a neki od njih požalili su se i jer ih nitko nije obavijestio o razlozima i eventualnim problemima.

– Ljudi rade svoj posao, a imaju obitelj za prehraniti i kredite za platiti – kazao je jedan od njih za tportal.

Problematično im je i da se vlasnik škvera Tomislav Debeljak u isto vrijeme producira na televiziji i objašnjava kako je velika tvrtka koju je preuzeo u privatizaciji sada napokon na zdravim nogama.

U Brodosplitu su za tportal potvrdili zastoj u isplati primanja radnicima.

– Plaća je isplaćena danas. Razlog zašto je to napravljeno kasnije nego inače je vrlo jednostavan: Brodosplit svoje poslovanje, uključujući i plaće zaposlenika, financira isključivo prihodima koje ostvaruje na svjetskom tržištu. S obzirom da zbog neodgovornosti jednog dijela zaposlenika nije obavljena isporuka novogradnje 487 (najkasnije) do 18. veljače, kako je bilo planirano, nego će biti obavljena tek ovog tjedna – Brodosplit nije ostvario planirani prihod – kazali su službeno iz Debeljakove tvrtke.

– Vrijednost novogradnje 487 iznosi 112 milijuna eura, od kojih je znatan postotak naše učešće u gradnji broda, s kojim nakon isporuke možemo raspolagati za redovno poslovanje – dodaju.

Tvrde i da su ‘svi radnici bili upoznati s datumom isplate plaće i razlogom za to’.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Tomislav Debeljak: “Brodosplit briljira, definitivno se možemo proširiti i tri puta!”