1 min. čitanja

U tijeku su prijave za 8. Dane maslinovog ulja u Ugljanu

U tijeku su prijave za 8. Dane maslinovog ulja u Ugljanu
Foto: Julio Frangen

PREKO/UGLJAN – Turistička zajednica mjesta Ugljan poziva maslinare da prijave svoja ulja za ocjenjivanje za 8. Dane maslinovog ulja u Ugljanu i prijavite svoja ulja za ocjenjivanje.

Točno vrijeme održavanja Dana maslinovog ulja naknadno će se objaviti, a sve u cilju poštivanja svih epidemioloških mjera.

Potrebna količina za ocjenjivanje je 2 x 0,25 l maslinovog ulja u staklenim tamnim bocama (zelene ili smeđe), koje se mogu preuzeti u uredu TZ mjesta Ugljan.

Ocjenjivat će se kemijski i senzorski parametri (organoleptika), a analizu će obaviti Udruga Olea Zadar – stručni ocjenjivači osposobljeni za kušanje maslinovog ulja.

Turistička zajednica mjesta Ugljan i Općina Preko pokrit će dio troškova. Puna cijena analize iznosi 250 kuna po uzorku, a prvih 20 prijavljenih ulja bit će oslobođeni plaćanja participacije. Ostali će plaćati 150 kuna po uzorku. U cijenu je uključen trošak kemijske i organoleptičke analize, predavanja stručnjaka na temu maslinarstva/uljarstva, radionice, vođene stručne degustacije maslinovih ulja, festival otočnih proizvoda te domjenak koji će se održati nakon dodjele priznanja najboljim maslinarima.

Uzorak ulja, prijavnica i uplata dostavlja se u ured Turističke zajednice mjesta Ugljan radnim danom od 8 do 14 sati do 1. travnja 2021. godine.

Uzorke, prijavnicu te potvrdu o uplati moguće je poslati i poštom na adresu Turistička zajednica mjesta Ugljan, Šimuna Kožičića Benje 17, 23275 Ugljan.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Svako drugo maslinovo ulje u trgovinama je lažno!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.