1 min. čitanja

Švicarski avioprijevoznik uvodi novu liniju prema Splitu

Švicarski avioprijevoznik uvodi novu liniju prema Splitu
Foto: Pixabay

SPLIT – Švicarski nacionalni avioprijevoznik Swiss u ovogodišnjem ljetnom redu letenja uvest će jednu novu liniju prema Hrvatskoj. Radi se o liniji Ženeva – Split, javlja croatianaviation.com.

Švicarski nacionalni avioprijevoznik objavio je svoj ljetni red letenja za ovu godinu te najavio uvođenje određenog broja novih linija iz Ženeve. U nizu novih linija je jedna prema Hrvatskoj, odnosno Zračnoj luci Split.

Naime, od 3. srpnja Swiss će uvesti liniju Ženeva – Split – Ženeva koja će prometovati dva puta tjedno. Na liniji će prometovati zrakoplovi tipa A220-300 kapaciteta 145 sjedala, a karte još nisu u prodaji. Kompanija je objavila da će booking na novim linijama iz Ženeve biti omogućen na početku ovog mjeseca, dakle u sljedećih nekoliko dana.

Između Ženeve i Splita već postoji direktna zračna linija, naime, na njoj je prethodnih sezona prometovao EasyJet, a ova poznata niskotarifna kompanija najavljuje letove između dva spomenuta grada i u ovoj ljetnoj sezoni, već od travnja.

Swiss je ranije prometovao prema Zagrebu iz Zuricha, no ta je linija ukinuta još prije izbijanja globalne pandemije, te također iz Ženeve prema Puli i Dubrovniku. Linija Pula – Ženeva u ljeto 2021. neće prometovati, dok je linija prema Dubrovniku najavljena od subote, 03. srpnja, svega jednom tjedno.

Nova linija Swissa iz Ženeve prema Splitu, kao i linija prema Dubrovniku, prometovat će kratko, do zadnje subote u kolovozu, dakle samo u špici ljetne sezone. EasyJet pak planira promet na linijama iz Švicarske prema Hrvatskoj do konca listopada.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.