Kreće saniranje devastirane rive u Tribanj Kruščici

Foto: Facebook

TRIBANJ – Početkom ožujka  Županijska lučka uprava Zadar započela je pomorsko – građevinske radove na sanaciji dijela rive u luci lokalnog značaja Tribanj Kruščici.

Tamošnja je riva oštećena i ponegdje gotovo u potpunosti razgrađena zbog destruktivnog djelovanja mora. Sanacija obuhvaća uklanjanje spomenutih nesolidnih djelova te izvođenje nove zidne obloge i pomorskih zidova.

Položaj obalnog zida nakon sanacije ostaje identičan, izuzev dijelova platoa koji su u postojećem stanju izvedeni niže od plohe rive. Nova izvedba pratit će  vanjsku liniju u jednom pravcu, odnosno bez lomova.

Na dijelu rive s većom dubinom, na rubu parapetnog naglavnog sklopa postavit će se, na svakih 2,5 m, privezni element. Također obnavit će se postojeća betonska stubišta za izlazak iz mora, poručuju iz Županijske lučke uprave Zadar.

Cijena radova bez PDV-a je 472.320,14 kuna, a rok izvođenja radova je 60 radnih dana. Nakon uvođenja izvođača u posao, a sanacijom će se zaustaviti daljnje ispiranje odnosno izlokavanje materijala nasipa iz trupa rive.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Dovršetak nove trajektne luke u Tkonu do ljeta, a luka Sali još čeka početak radova