Makarani digli paniku zbog “onečišćenja pjeskarenjem”, a vlasnik samo oprao brod

Foto: Facebook

MAKARSKA – Prava bura digla se jutros u Makarskoj, ali ovaj put ne zbog nasipanja mora ostacima građevinskog i drugog otpada, već, kako su tvrdili neki građani, pjeskarenja željeznog broda u moru, samo 50-ak metara od Lučke kapetanije. Novi vlasnik broda, popularnog Makarskog Jadrana koji ga je odlučio urediti, tvrdi pak da brod nije pjeskario, već “samo” prao visokotlačnom pumpom. 

Brod Makarski Jadran ipak se danas, u prijepodnevnim satima, kako je za Makarsku kroniku potvrdio Nikola Šiljeg, vlasnik popularnog i prepoznatljivog plovila, nije pjeskario, nego se prao visokotlačnom pumpom. Dojam pjeskarenja stvorio se uslijed korištenja vruće vode, pojasnio je Šiljeg.

U proteklim satima dobio je priličan broj prijava i posjet lučkog kapetana zbog sumnje na pjeskarenje u gradskoj luci.

– Bio je kapetan na licu mjesta i utvrdio je da se radilo isključivo o pranju broda, no i same rive koju smo usput oprali. Tko bi lud pjeskario u luci?! , komentirao je Šiljeg,

On je nedavno kupio brod od Tomislava Mravičića Mite,  koji je od Makarskog Jadrana stvorio svojevrsni brend. Na pitanje u kojoj je fazi obnova, odgovara:

-Pri kraju smo, uskoro idemo na škver, otkrio je Šiljeg.