1 min. čitanja

NOVI PRINCIP BRODOGRADNJE Koncept plutajućeg brodogradilišta

NOVI PRINCIP BRODOGRADNJE Koncept plutajućeg brodogradilišta
Foto: Ahmed Samir Ghowel

Brodogradilišta su poznata kao kopneni objekti no ova studija predstavlja osnovnu konceptualnu studiju za novi princip razvoja plutajućeg brodogradilišta – mijenjajući brodogradilišta iz fiksnih objekata u mobilnu platformu, piše The Maritime Executive

Ovo plutajuće brodogradilište sposobno je putovati i izvoditi aktivnosti suhog doka na mjestu klijenta, ili čak može ukrcati klijentovo plovilo i otputovati na njegovo sljedeće odredište, iskoristivši vrijeme putovanja za popravke, prenosi Pomorac.net.

Plutajuće brodogradilište, ovdje nazvano “F-Yard”, putuje do mjesta koje klijent želi ili može odvesti klijentov brod prema odredištu, gdje može dovršiti traženi drydock ili popravak. Cilja kupce kojima u njihovom radnom području nedostaje kvalificirano brodogradilište ili kupce koji utvrde da njihovo brodogradilište ne odgovara njihovim potrebama za kvalitetom, sigurnošću i brzinom dovršavanja radova.

Osim popravljanja brodova, očekuje se da će glavni prihod dolaziti od offshore jedinica poput dizalica. Ukupni troškovi unajmljivanja ovog plutajućeg brodogradilišta mogli bi biti mnogo manji u usporedbi s onim kopnenim. F-Yard se također može iznajmiti drugom brodogradilištu kao dodatni kapacitet.

Detaljna studija rađena je samo kao početna faza, kako bi se utvrdila izvedivost projekta i njegova isplativost. Za provedbu bi bile potrebne daljnje studije i partnerstvo.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.