1 min. čitanja

Završilo razdoblje stabilnog vremena, sutra narančasti alarm za cijeli Kvarner

Završilo razdoblje stabilnog vremena, sutra narančasti alarm za cijeli Kvarner
Foto: Jurica Gašpar

S današnjim danom završilo je razdoblje stabilnog vremena. Južni Jadran je već zahvatilo prvo naoblačenje, koje se postupno širi prema sjeveru, a u noći će jačati bura, koja će sutra biti jaka i olujna.

Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, na širem dubrovačkom području palo je 7 do 15 litara kiše po kvadratnom metru. Litra do dvije kiše palo je na Pelješcu i većini srednjodalmatinski otoka. Uz obalu je kiše bilo do Splita.

U poslijepodnevnim satima na okolnim dalmatinskim planinama: Biokovu, Kamešnici, Dinari i Mosoru, počeo je padati i snijeg. Sutra će oborine posvuda prestati, ali jačat će bura.

Na snazi je upozorenje za pomorce. Udari bure mjestimice biti u jačanju na 35-50, u Velebitskom kanalu do 65 čvorova, a na južnom Jadranu juga 35-40 čvorova. Na južnom i srednjem Jadranu su moguće nevere.

U srijedu je zbog olujne bure Državni hidrometeorološki zavod podigao stupanj pripravnosti i uključio narančasti meteoalarm.  Najjači udari vjetra bit će 35-55 čvorova, odnosno 65-100 km/h.

Očekuje se najniža temperatura zraka od -3 do 2, na Jadranu od 4 do 8 °C, a najviša dnevna u srijedu između 12 i 15 °C duž obale i na otocima.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.