Butković potpisuje ugovore za financiranje obnove luka i pomorskog dobra u Primorsko-goranskoj županiji

Foto: Sanja Grgić Ćurić

BAKAR – Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković će u četvrtak 11. ožujka 2021. godine, u Bakru potpisati ugovore i sporazume kojima će dodijeliti ukupno 17,5 milijuna kuna za obnovu  luka i pomorskog dobra u ovoj godini na području Primorsko-goranske županije.

Riječ je o projektu u sklopu kojeg Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture svake godine osigurava proračunska sredstva namijenjena za sanaciju i rekonstrukciju objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja te modernizaciju, obnovu i izgradnju ribarske infrastrukture.

Osim toga, značajna sredstva Ministarstvo osigurava i za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi. 

Ova ulaganja dio su velikog projekta poznatog pod nazivom „Renesansa na hrvatskoj obali“ u sklopu kojeg je samo u protekle tri godine uloženo gotovo 2 milijarde kuna u obnovu luka od lokalnog i županijskog značaja, a koje se najvećim dijelom osiguravaju iz EU fondova.

Uz ministra i potpisnike ugovora, na svečanosti će sudjelovati i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, saborski zastupnik Gari Cappelli te gradonačelnik Grada Bakra Tomislav Klarić.

I.B.