DUBROVNIK OBJAVIO NATJEČAJ Digitalnim nomadima mjesec dana besplatnog boravka u gradu

Foto: HTZ

DUBROVNIK –  Pokrenut je zajednički projekt ”The Dubrovnik  digital nomad-in-residence”, odnosno natjecanje namijenjeno digitalnim nomadima cijeloga svijeta, koji Grad Dubrovnik organizira sa svojim partnerima. 

Grad Dubrovnik u listopadu prošle godine bio je domaćin prve konferencije ”Dubrovnik za digitalne nomade”  te se i kao predvodnik ove inicijative u Hrvatskoj predstavio kao cjelogodišnja destinacija. Potaknuti iznimnim uspjehom listopadske konferencije, Dubrovnik svoju ozbiljnu usmjerenost diversifikaciji turističke ponude i razvojem novih sadržaja nastavlja upravo ovim novim projektom.

”The Dubrovnik  digital nomad-in-residence” je natječaj usmjeren zainteresiranim digitalnim nomadima za boravak u Dubrovniku. Kroz ovaj program se naš grad promovira i pozicionira kao atraktivna i poželjna destinacije za digitalne nomade. Deset digitalnih nomada koji će biti odabrani putem nagradnog natječaja, boravit će besplatno u Dubrovniku mjesec dana, od 23. travnja do 23. svibnja 2021.

Tijekom svog radnog  boravka u Dubrovniku, nomadi će kroz različite aktivnosti, radionice te izlete detaljno istražiti grad i okolicu, upoznati način života lokalnog stanovništva i kulturne sadržaje, čime će doprinijeti jačanju ugleda grada među digitalnim nomadima na globalnoj razini.

Digitalni nomadi su vrlo važni za odredište u kojem borave, jer svojim aktivnostima intenzivno promoviraju destinaciju, njihovi boravci su duži od prosječnih turističkih boravaka, ali i u svoje novo okruženje investiraju osobno, profesionalno i financijski. Treba naglasiti i da digitalni nomadi nerijetko borave u razdobljima izvan glavnih sezonskih mjeseci. Postaju ambasadori svog novog grada te na taj način privlače i svoje prijatelje, obitelji i sve više digitalnih nomada.

Zainteresirani digitalni nomadi mogu se prijaviti na natječaj OVDJE, a prijave su otvorene od 5. do 31. ožujka 2021.