2 min. čitanja

Izdana nova turistička karta bakarskog kraja

Izdana nova turistička karta bakarskog kraja
Foto: Screenshot

BAKAR – U ovom izazovnom razdoblju, za vrijeme trajanja pandemije koronavirusa, u kojem je uvelike obustavljen „normalan“ način života i kada su odgođene ili otkazane brojne manifestacije, turistička zajednica Grada Bakra posvetila se svojim razvojnim planovima i projektima.

Jedan od projekata koji je početkom ove godine uspješno realiziran je i izdavanje nove turističke karte čitavog područja Grada Bakra koji pokriva impresivnih 125 km². U njoj su obuhvaćene brojne točke od interesa za turiste i posjetitelje, te nekoliko prijedloga što svakako treba posjetiti i što nikako ne propustiti dok se nalazite u bakarskom kraju. Označeno je čak 43 znamenitosti u Bakru, te 39 znamenitosti na području svih naselja u sklopu Grada Bakra (Hreljin, Krasica, Kukuljanovo, Plosna, Ponikve, Praputnjak, Škrljevo i Zlobin), a ucrtane su i brojne šetnice te planinarske i biciklističke staze.

Karta je osmišljena i napravljena u suradnji s kreativnim timom „MAK usluge“. Gotovo čitavu prošlu godinu trajale su pripreme za realizaciju ovog projekta u kojeg je uloženo mnogo truda što se najviše očituje na brojnim detaljima, poput rukom crtanih znamenitosti. Turistička karta izrađena je u dvojezičnoj hrvatsko-engleskoj varijanti, a koncipirana je tako da na što bolji i jednostavniji način posjetiteljima približi kulturno-povijesne znamenitosti, prirodne ljepote i ostale posebnosti bakarskog kraja.

– Kako nam je uistinu nedostajala jedna brošura sa turističkom kartom čitavog područja Grada Bakra, trenutnu smo situaciju iskoristili upravo za osmišljavanje i izradu nove turističke karte, koja će zasigurno svim posjetiteljima uvelike olakšati snalaženje na našem području ili im možda samo dati ideju što trebaju posjetiti dok se nalaze u bakarskom kraju. Karta je vrlo detaljno razrađena kako bi posjetiteljima na najbolji mogući način predstavila naš kraj i pomogla im otkriti sve niti od kojih je satkan Grad Bakar. Također, ona nam slikovito prikazuje koliko bogatog i raznolikog sadržaja naš kraj ima za ponuditi svojim posjetiteljima  – kazala je Sonja Jelušić Marić, direktorica TZ Grada Bakra.

U sklopu navedenog projekta napravljena je i prateća interaktivna karta uz više detalja za još bolje snalaženje u prostoru, a možete ju pronaći na web stranicama TZ Grada Bakra.

Karte možete pogledati na sljedećim linkovima: VIRTUALNA KARTA i TURISTIČKA KARTA.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.