1 min. čitanja

KRIJUMČARILI 73 PAKETA MARIHUANE Dubrovačka policija uhitila dva Srbina na graničnom prijelazu

KRIJUMČARILI 73 PAKETA MARIHUANE Dubrovačka policija uhitila dva Srbina na graničnom prijelazu
Foto: MUP

DUBROVNIK – U poslijepodnevnim jutarnjim satima jučer, 12. ožujka, ulaznoj graničnoj kontroli na graničnom prijelazu Karasovići pristupilo je osobno vozilo srpskih nacionalnih oznaka u kojem su se nalazili dvojica državljana Srbije u dobi od 27 godina.

Tijekom obavljanja granične kontrole posumnjalo se na krijumčarenje opijata pri čemu je na prisutnost droge u vozilu reagirao i službeni policijski pas za detekciju droga Lily zbog čega je od nadležnog odvjetništva i sudca istrage zatražen nalog za pretragu vozila.

Policijski službenici Postaje granične policije Gruda, u suradnji s djelatnicima carine, pretragom vozila pronašli su ukupno 36 kg i 350 g marihuane. Droga je bila parkirana u 73 paketa, a pronađena je u posebno izrađenom prostoru ispod sjedala vozača i suvozača.  Također je utvrđeno da su na osobno vozilo kojim su pristupili graničnoj kontroli stavili ne pripadajuće registarske pločice.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, kao i kazneno djelo krivotvorenja isprava, dvojica srpskih državljana će tijekom današnjeg dana, uz kaznene prijave, biti predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Podsjetimo, od početka ove godine Policijska uprava dubrovačko-neretvanska u koordinaciji s drugim nadležnim institucijama, odnosno Uredom  za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Upravom kriminalističke policije i Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta razbila je dva lanca krijumčarenja kokaina koji je morem pristigao u Luku Ploče. Uhićeno je i kazneno prijavljeno ukupno sedam osoba za koje se osnovano sumnja da su navedeni kokain naručili s ciljem njegove dalje distribucije unutar Hrvatske i susjednih zemalja.

U sklopu ove dvije akcije spriječeno je krijumčarenje 219 kg kokaina, a pronađeno je i zaplijenjeno 98 kg kokaina.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Policija pronašla više od 70 kg kokaina iz kontejnera broda u luci Ploče, uhićene tri osobe
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.