1 min. čitanja

Potpisani ugovori za obnovu nekoliko luka na području Primorsko-goranske županije

Potpisani ugovori za obnovu nekoliko luka na području Primorsko-goranske županije
Foto: Sanja Grgić Ćurić

BAKAR – Potpisom na ugovore i sporazume, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković dao je zeleno svjetlo za obnovu luka i pomorskog dobra na području Primorsko-goranske županije. U tu svrhu resorno ministarstvo dodijeljuje ukupno 17,5 milijuna kuna.

Ugovori su potpisani s ravnateljima županijskih lučkih uprava te načelnicima i gradonačelnicima obalnih gradova i općina, a uz ministra Butkovića i potpisnike, na svečanosti su sudjelovali i primorsko-goranski župan, Zlatko Komadina, saborski zastupnik Gari Cappelli te gradonačelnik Grada Bakra, Tomislav Klarić.

Podsjetimo, riječ je o projektu u sklopu kojeg Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture svake godine osigurava proračunska sredstva za sanaciju i rekonstrukciju objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja. Osim toga, značajna sredstva Ministarstvo ulaže i u sanaciju te rekonstrukciju pomorskog dobra u općoj upotrebi.

Konkretno, u Primorsko-goranskoj županiji dodijeljena su sredstva za projekte lučke i ribarske infrastrukture na području Krka, Raba, Crikvenice, Dobrinja, Bakra, Novog Vinodolskog, Rijeke, Mošćeničke Drage, Maloga Lošinja i Kraljevice.

– Ukupna vrijednost svih ulaganja u lučku pomorsku infrastrukturu u Republici Hrvatskoj tijekom protekle dvije godine iznosi preko dvije milijarde kuna. Najviše se apsorbira upravo u Primorsko-goranskoj županiji – ovoga puta 17,5 milijuna kuna iz nacionalnih sredstava. Kada tome pridodamo sve aktivne projekte koji se financiraju iz europskih izvora riječ je o iznosu od gotovo 300 milijuna kuna – istaknuo je nakon potpisivanja Ugovora ministar Oleg Butković.

Zadovoljstvo potpisanim Ugovorima izrazio je i župan Zlatko Komadina koji je zahvalio resornom Ministarstvu na tome što prepoznaje potrebe ulaganja u pomorsko dobro na području Primorsko-goranske županije.

Dodajmo ovome kako su sva gore navedena ulaganja dio velikog investicijskog ciklusa poznatog pod nazivom “Renesansa na hrvatskoj obali” u sklopu kojeg se provodi obnova luka od lokalnog i županijskog značaja. Projekti se najvećim dijelom financiraju iz EU fondova.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.