1 min. čitanja

PROJEKT STREAM Gradnja Centra za nadzor poplava i prevenciju rizika doline Neretve

PROJEKT STREAM Gradnja Centra za nadzor poplava i prevenciju rizika doline Neretve
Foto: Boris Kačan

OPUZEN – Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić potpisao je u Opuzenu ugovor o opremanju i uređenju Centra za nadzor poplava i prevenciju rizika s predstavnikom izabranog izvođača radova, Šimom Doko, direktorom tvrtke DOKO građenje.

Riječ je o projektu vrijednom 5,8 milijuna kuna, a osim Centra u sklopu projekta nabavit će se i vatrogasna oprema za vatrogasna društva u Kuli Norinskoj i Metkoviću vrijedna 25 milijuna kuna.

– Nažalost ne možemo još spriječiti poplave, ali zato možemo pojačati našu spremnost na njih. Kroz ovaj projekt nabavit će se i dio opreme za sanaciju onečišćenja, što nam je isto jako važno. Ovo je jedan od devet uvjetno rečeno ‘manjih’ projekata vrijednih 32 milijuna kuna kroz koji radimo velike stvari. Tako će se osim ovog Centra kroz jedan drugi projekt napraviti Vatrogasni dom u Kuli Norinskoj, potom Centar mediteranskog života u Stonu itd. Hvala DUNEA-i koja je prijavila ovaj projekt i našim Upravnim odjelima koji ih provode – rekao je tom prilikom župan Nikola Dobroslavić.

Dubrovačko-neretvanska županija sudjeluje u projektu s pilot područjem doline Neretve gdje će se u sklopu pilot projekta uspostaviti Centar za nadzor poplava i prevenciju rizika u svrhu jačanja pripremljenosti, sprječavanja opasnosti i smanjenja štete nakon prirodnih katastrofa. Područje doline Neretve je prepoznato kao jedno od najosjetljivijih područja Republike Hrvatske, stoga će se službe za spašavanje educirati i modernizirati novom opremom za djelovanje i ublažavanje poplavnih katastrofa.

Projekt vrijedan 9.411.657,83 eura ugovoren je u sklopu programa Interreg Italy-croatia 2014. – 2020. uz stopu sufinanciranja bespovratnih sredstava od 85 posto. Proračun Dubrovačko-neretvanske županije iznosi 773.317,02 eura.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

RAZVOJ PAMETNIH SELA Dolina Neretve područje za razvoj novog koncepta
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.