2 min. čitanja

PROMJENA VREMENA Bura i snijeg nošen burom na sjevernom, jugo i tramontana na južnom Jadranu

PROMJENA VREMENA Bura i snijeg nošen burom na sjevernom, jugo i tramontana na južnom Jadranu
Foto: Damir Jerkov / Facebook

Poslijepodne se očekuje jače naoblačenje s kišom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku.

Sredinom dana, naime, sa sjeverozapada postupno jače naoblačenje s čestom kišom, lokalno i obilnom, koja će uz pad temperature u gorju prelaziti u susnježicu i snijeg.

Snijega može biti i ponegdje u nizinama na zapadu zemlje te uz obalu sjevernog Jadrana, nošenog burom.

Puhat će umjeren i mjestimice jak jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo, a sredinom dana će na kopnu okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni, dok će na sjevernom Jadranu zapuhati jaka bura s olujnim udarima.

Najviša dnevna temperatura zraka će većinom iznositi od 10 do 15 Celzijevih stupnjeva, popodne u sjevernim predjelima hladnije.

Narančasto upozorenje za Velebitski kanal

Danas u Velebitskom kanalu puše jako jugo u okretanju na jaku i vrlo jaku buru. Najjači udari vjetra 35-55 čvorova (65-100 km/h).

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su u sklopu Meteoalarma narančasto upozorenje danas zbog bure za Velebitski kanal.

Upozorenje za pomorce

Samo ponegdje udari juga i jugozapadnog vjetra oko 35 čvorova, a poslijepodne prvo na sjevernom Jadranu, potom postupno i južnije, udari bure i tramontane u jačanju na 35-60, kratkotrajno i do 70 čvorova. More ponegdje 5, na otvorenom južnog i srednjeg Jadrana od sredine noći i 6. Mjestimice nevere prvo na sjevernom Jadranu.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Jugo i jugozapadni vjetar 12-24 čvora prvo će na sjevernom Jadranu, prema večeri postupno i južnije, okrenuti na buru i tramontanu 22-32, mjestimice i do 38 čvorova. More 3-4, kasno poslijepodne će na sjevernom dijelu, a navečer južnije, jačati na 4-5. Vidljivost 10-20 km. Jači porast naoblake, mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom prvo na sjevernom Jadranu gdje je prema kraju dana uz obalu moguće i malo snijega.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Jaka do olujna bura i tramontana slabjeti će na sjevernom Jadranu. More ponegdje jače valovito, na otvorenom i uzburkano, dok će se na sjevernom Jadranu postupno smirivati na umjereno valovito. Oblačno s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, a razvedravanje se očekuje na sjevernom, prijepodne i na dijelu srednjeg Jadrana.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.