1 min. čitanja

NE PLOVE KATAMARANI Jaka bura i tramontana i dalje stvaraju probleme

NE PLOVE KATAMARANI Jaka bura i tramontana i dalje stvaraju probleme
Foto: Šime Maracic Maki‎ / Facebook / Ilustracija

Iako je situacija manje dramatična nego u nedjelju kasno popodne i navečer kad su zbog olujne bure i mećave bili zatvoreni svi prometni pravci iz unutrašnjosti prema obali, bilo je problema u pomorskom prometu, a snijeg je padao na svega 400 metara od mora, narančasti meteoalarm i dalje je na snazi za Podvelebitski kanal, zadarski, šibenski, splitski i dubrovački akvatorij.

U prekidu su katamaranske linije Vis-Split, Korčula-Hvar-Split i Ubli-Vela Luka-Hvar-Split

Na snazi je upozorenje za pomorce: Na srednjem i južnom Jadranu mjestimični udari bure i tramontane 35-65 čvorova, oslabit će potkraj dana na srednjem, u noći i na južnom Jadranu. More na otvorenom srednjeg i južnog Jadrana ponegdje 5, poslijepodne na krajnjem jugu moguće 6, oslabit će u noći. Još jutros na južnom Jadranu ponegdje nevere.

Hrvatski autoklub izvještava da su za sve skupine vozila otvoreni:

  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb;
  • DC3 Zdihovo-Delnice-Rijeka;
  • Paški most.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su:

  • autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca DC50 i DC27);
  • DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

U nastavku dana bura i tramontana 12-24, na srednjem i južnom Jadranu do 34 čvora, slabit će na sjevernom Jadranu, poslijepodne i na srednjem, na 6-16 čvorova. More 3-4, na otvorenom srednjeg i južnog Jadrana 4-5, poslijepodne na krajnjem jugu moguće i 6, slabit će na sjevernom Jadranu, navečer i na srednjem na 2-3. Vidljivost 10-20 km. Razvedravanje, još jutros na južnom i dijelu srednjeg Jadrana ponegdje oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.