2 min. čitanja

Promotivni film o ljepotama srca Istre osvojio priznanja u Njemačkoj i Rusiji

Promotivni film o ljepotama srca Istre osvojio priznanja u Njemačkoj i Rusiji
Foto: Glas Istre

Različite priče spojene su kroz film jedinstvenom naracijom te originalnom glazbom. Prikazom poznatih, ali i skrivenih, vizura Grada Pazina te općina Lupoglav, Cerovlje, Karojba, Sv. Petar u Šumi, Sv. Lovreč, Tinjan, Gračišće i Pićan, promotivni film poziva gledatelje da istraže srce Istre

Promotivni film Turističke zajednice središnje Istre osvojio je dvije nagrade na prestižnim međunarodnim festivalima turističkog filma. Veliko priznanje stiglo je filmu s međunarodnog festivala turističkog filma 21. Golden City Gate 2021., Tourism Multimedia Award, na kojem je osvojio drugo mjesfto u kategoriji ‘Regije’. Filmski festival dio je prestižnog sajma turizma ITB Berlin, najvećeg u svijetu, piše Glas Istre.

Druga nagrada filmu došla je ovoga ponedjeljka  iz Rusije, gdje je film pobjednik u kategoriji ‘komercijalni filmovi’ na Travel Film International Film Festival. Film je nastao u produkciji labinske tvrtke Level 52 sredinom protekle godine. Autori su se odmakli od uobičajenih videa razglednice, koristeći element storytellinga, odnosno priče. Turistička destinacija prikazana je kroz oživljavanje legendi, čarobnih bića, ali i prikazom žitelja središnje Istre i njihovih autohtonih proizvoda.

Različite priče spojene su kroz film jedinstvenom naracijom te originalnom glazbom. Prikazom poznatih, ali i skrivenih, vizura Grada Pazina te općina Lupoglav, Cerovlje, Karojba, Sv. Petar u Šumi, Sv. Lovreč, Tinjan, Gračišće i Pićan, promotivni film poziva gledatelje da istraže srce Istre. Autori Sanel Isanović i Goran Načinović istaknuli su kako je ovo zbilja važno priznanje za njihov rad te kako ovakve nagrade potiču na daljnji rad. Povjerenje klijenta i kreativna sloboda omogućili su da naprave nešto drugačije, što je u konačnici jako dobro prihvaćeno.

Direktorica TZ središnje Istre Sanja Kantaruti naglasila je kako je ovo jako velik uspjeh, na koji su izuzetno ponosni te da je promocija na ovakvim festivalima nemjerljiva reklama za destinaciju. Naglasila je kako je u planu nastavak ovakve audiovizualne promocije te brojni drugi projekti usmjereni na promociju destinacije. „Ovaj odvažan i nekonvencionalan pristup autorske ekipe“, kazao je direktor TZ Istarske županije Denis Ivošević, „pokazao se kao dobitna turistička priča. Istarska županija spremno očekuje novu sezonu, a ove nagrade svakako će doprinijeti još uspješnoj sezoni na području središnje Istre.“

Do sada je film prikazan i u selekciji turističkih festivala Amargos Tourism Film Festival i Travel FilmFest International Festival. No, nedvojbeno je nagrada iz Berlina najznačajnije priznanje koje je film mogao dobiti, s obzirom na to da je riječ o vodećem svjetskom sajmu, tim više što se radi i o Njemačkoj – glavnom emitivnom turističkom tržištu Istre.

M.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Za ovaj video o windsurfingu, Turistička zajednica Bol nagrađena broncom u Berlinu
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.