U Jadrtovac uloženo više od 20 milijuna kuna

Foto: Facebook

JADRTOVAC – Na području naselja Jadrtovac kod Šibenika izgrađena je kanalizacijska i rekonstruirana vodoopskrbna mreža s kućnim priključcima ukupne duljine 9.257,74 m te izgrađena nova crpna stanica. Na novu mrežu ukupno će biti spojena 163 objekta, a vrijednost investicije u Jadrtovcu iznosi 20 milijuna i 700 tisuća kuna.

Jadrtovac, u kojem su završeni radovi komponente C u sklopu projekta Aglomeracija Šibenik, danas su obišli šibenski gradonačelnik Željko Burić, u pratnji direktora Vodovoda i odvodnje d.o.o. Frane Malenice.

– Šibenik je jedan od prvih gradova u Hrvatskoj koji uspješno završava vrlo kompleksan i važan infrastrukturni projekt, a to je Aglomeracija. Hvala mještanima na strpljenju koje su iskazali za vrijeme izvođenja radova. Osim ekološke komponente projekta, završetkom radova u Jadrtovcu je podignuta i razina komunalne opremljenosti mjesta. Uz radove na Aglomeraciji, Grad Šibenik je ovdje tijekom prošle i ove godine izveo radove vrijedne 463.500,00kn – kazao je ovom prilikom gradonačelnik Burić.

Radove su obilazili i predstavnici Mjesnog odbora na čelu s predsjednikom Predragom Bumbakom koji se zahvalio Gradu Šibeniku i Vodovodu i odvodnji d.o.o. na suradnji.

– Izgradnja kanalizacije preduvjet je za daljnji razvoj mjesta zbog čega je za nas ovaj projekt od iznimne važnosti. Zbog blizine Morinjskog zaljeva i ljekovitog blata ovdje su sada moguća dodatna ulaganja u zdravstveno-turističku infrastrukturu – istaknuo je Bumbak.

Direktor Vodovoda i odvodnje d.o.o. Frane Malenica izvijestio je o stanju projekta Aglomeracije na ostalim gradilištima te je istaknuo kako je od ukupno planiranih 82.6 kilometara iskopa završeno 78.3, što predstavlja 94,9 posto ukupne realizacije.

– Pri kraju smo s radovima u Brodarici, južno od Jadranske magistrale, te na otoku Krapnju. Na Brodarici, sjeverno od Jadranske magistrale završeno je više od 90% planiranih radova te je ostalo za položiti oko 2.300 m instalacija – istaknuo je Malenica.

D.G.