1 min. čitanja

Iznajmljivao plovila bez računa, prihod uplaćivao na račune u Velikoj Britaniji i Bugarskoj

Iznajmljivao plovila bez računa, prihod uplaćivao na račune u Velikoj Britaniji i Bugarskoj
Foto: Pixabay / Ilustracija

DUBROVNIK – Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave muškarac u dobi od 53 godine sumnjiči se za više kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta i to kazneno djelo „Utaja poreza ili carine“ i „Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga“.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da osumnjičeni, kao vlasnik obrta koje se bavi iznajmljivanjem i davanjem u zakup opreme za rekreaciju i sport, odnosno plovnih prijevoznih sredstava, od početka 2018. do kraja 2020. g., s ciljem izbjegavanja obveze plaćanja poreza na dodanu vrijednost i poreza na dohodak, u svojim poslovnim knjigama nije prikazao preko 710 tisuća kuna primitka koje je obrt ostvario naplatom bankovnih kartica.

Za navedeni primitak nije izdavao fiskalne račune korisnicima usluga, a cjelokupni prihod naplaćenih kreditnih kartica isplaćen je na inozemne račune otvorene u Velikoj Britaniji i Bugarskoj. Na opisani način Državni proračun RH oštetio je za iznos od gotovo 200 tisuća kuna.

Također je utvrđeno da je povrijedio obvezu vođenja poslovnih knjiga, budući u njima nije uredno evidentirao sve poslovne događaje.

Zbog opisanih kaznenih djela policija je protiv osumnjičenog podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.