2 min. čitanja

Obnovljeno prizemlje Lučke kapetanije Rijeka – Bilaver zahvalio američkoj vojsci na donaciji

Obnovljeno prizemlje Lučke kapetanije Rijeka – Bilaver zahvalio američkoj vojsci na donaciji
Foto: MMPI

RIJEKA – Obnovljeno prizemlje zgrade Lučke kapetanije Rijeka i Županijskog operativnog centra za provedbu Plana intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora danas su zajedno otvorili državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver i privremena otpravnica poslova Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj Victoria Taylor.

Projekt uređenja i opremanja prostora vrijedan je gotovo 480 tisuća američkih dolara, a najveći dio sredstava osiguran je donacijom  Inženjerskog korpusa Vojske Sjedinjenih Američkih Država (USA Army Corps of Engineers). Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u projektu je sudjelovalo s oko milijun kuna, a Primorsko-goranska županija s 90 tisuća kuna.

Foto: MMPI

Novoobnovljeni prostori značajno će utjecati na poboljšanje radnih uvjeta u Lučkoj kapetaniji Rijeka i na unapređenje rada Županijskog operativnog centra za iznenadna onečišćenja u moru koji djeluje unutar ovih prostora.

– Novoobnovljene prostorije su opremljene kvalitetnom i najmodernijom opremom, a realizacija cijelog ovog projekta doprinijet će povećanju sigurnosti plovidbe na moru te boljoj i kvalitetnijoj pomoći unesrećenima, kao i u uklanjanju onečišćenja na moru – naglasio je državni tajnik Josip Bilaver zahvalivši vladi i vojsci SAD-a te Veleposlanstvu SAD-a u Hrvatskoj na hvalevrijednoj i dobrodošloj donaciji od 3,2 milijuna kuna.

Foto: MMPI

Victoria Taylor, privremena otpravnica poslova Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj iskazala je zadovoljstvo ostvarenim projektom koji će pridonijeti boljoj pripravnosti riječke luke i Hrvatske kako bi se u kriznim situacijama zaštitili ljudski životi i okoliš.

PROČITAJTE JOŠ:

RIJEKA Obnovljen prostor Operativnog centra za intervencije kod iznenadnih onečišćenja mora
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.