Obnovljeno prizemlje Lučke kapetanije Rijeka – Bilaver zahvalio američkoj vojsci na donaciji

Foto: MMPI

RIJEKA – Obnovljeno prizemlje zgrade Lučke kapetanije Rijeka i Županijskog operativnog centra za provedbu Plana intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora danas su zajedno otvorili državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver i privremena otpravnica poslova Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj Victoria Taylor.

Projekt uređenja i opremanja prostora vrijedan je gotovo 480 tisuća američkih dolara, a najveći dio sredstava osiguran je donacijom  Inženjerskog korpusa Vojske Sjedinjenih Američkih Država (USA Army Corps of Engineers). Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u projektu je sudjelovalo s oko milijun kuna, a Primorsko-goranska županija s 90 tisuća kuna.

Foto: MMPI

Novoobnovljeni prostori značajno će utjecati na poboljšanje radnih uvjeta u Lučkoj kapetaniji Rijeka i na unapređenje rada Županijskog operativnog centra za iznenadna onečišćenja u moru koji djeluje unutar ovih prostora.

– Novoobnovljene prostorije su opremljene kvalitetnom i najmodernijom opremom, a realizacija cijelog ovog projekta doprinijet će povećanju sigurnosti plovidbe na moru te boljoj i kvalitetnijoj pomoći unesrećenima, kao i u uklanjanju onečišćenja na moru – naglasio je državni tajnik Josip Bilaver zahvalivši vladi i vojsci SAD-a te Veleposlanstvu SAD-a u Hrvatskoj na hvalevrijednoj i dobrodošloj donaciji od 3,2 milijuna kuna.

Foto: MMPI

Victoria Taylor, privremena otpravnica poslova Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj iskazala je zadovoljstvo ostvarenim projektom koji će pridonijeti boljoj pripravnosti riječke luke i Hrvatske kako bi se u kriznim situacijama zaštitili ljudski životi i okoliš.

PROČITAJTE JOŠ: