Obonjan rivijeru kupila tvrtka iz Rijeke, koja je podmirila milijunske dugove!

Foto: Google map

ŠIBENIK/OBONJAN – Julija Strmota, odvjetnica tvrtke ‘Obonjan rivjera’, dostavila je Trgovačkom sudu u Zadru prijedlog za odgodu otvaranja stečajnog postupka nad tom tvrtkom, uz obrazloženje da je podmiren veći dio duga zbog kojeg je predloženo otvaranje stečaja.

Obonjan rivijera otplatila je svoj dug prema Gradu Šibeniku, odnosno kredit čiju je otplatu jedno vrijeme preuzeo Grad. Pred stečajem su se našli u trenutku kada su vlasnici tog projekta, u gradski proračun, lani trebali uplatiti prvu koncesijsku naknadu od gotovo četiri milijuna kuna, prema ugovoru koji vrijedi još dugih 38 godina. Nedavno je i gradonačelnik Željko Burić, SDP-ovom Jošku Šupi odgovorio da Grad neće biti na gubitku te da je sve iz ugovora naplativo, piše Šibenski portal.

– Ne vjerujem da će se išta dramatično dogoditi osim promjene koncesionara. Grad će poduzeti sve što je obavezan po zakonu i što je sadržano u koncesijskom ugovoru – tvrdio je Burić u veljači, a to se očito upravo i događa.

U podnesku, odvjetnica Obonjan rivijere moli za odgodu donošenja Rješenja o otvaranju stečajnog postupka do 30. ožujka ove godine te navodi kako je 11. ožujka 2021. godine po očevidniku Fine ukupni dug od 14.030.046,31 kunu smanjen na 4.510.916,56 kuna. Što se tiče preostalog iznosa evidentiranog dugovanja, navodi odvjetnica Obonjan rivijere, stečajni dužnik planira ga namiriti najkasnije do 30. ožujka 2021. godine, do kada predlaže odgodu donošenje odluke o otvaranju stečajnog postupka.

– Ovo proizlazi iz činjenice da su završeni pregovori te je postignut dogovor za sklapanje Ugovora o prijenosu poslovnih udjela između trgovačkog društva P&P Novi projekt s društvom Projekti Šibenik, koji je jedini dioničar Obonjan rivijere. Po realizaciji tog ugovora P&P Novi projekt će pristupiti dugu Obonjan rivijere u iznosu preostale blokade računa. Trgovačko društvo P&P Novi projekt ima osigurana novčana sredstva potrebna za namirenje preostalog duga – navodi odvjetnica Julija Strmota.

Odgodu traže i zbog situacije s pandemijom korona virusa zbog koje ovlaštena osoba tvrtke Sound Concerts Limited iz Velika Britanija, većinskog vlasnika tvrtke Projekti Šibenik, tek uskoro može doputovati u Hrvatsku.

U podnesku navode i kako otvaranje stečajnog postupka nad dužnikom ni u kom slučaju ne bi bilo u interesu niti stečajnim vjerovnicima, koji bi ostvarili tek neznatno namirenje, budući da dužnik nema u vlasništvu vrjedniju imovinu.

I odvjetnički ured koji zastupa tvrtku P&P Novi projekti sa sjedištem u Rijeci, uputio je Trgovačkom sudu u Zadru podnesak kojim potvrđuju namjeru kupnje tvrtke Projekti Šibenik te žurnu sanaciju poslovanja, a kao prvi zadatak uklanjanje blokade računa odnosno otklanjanje stečajnog razloga nesposobnosti za plaćanje.

Navode i da su uspjeli poduzeti radnje na temelju kojih će blokada računa biti umanjena sa 13.844.251,08 kuna za više od 10 milijuna kuna. 12. ožujka Erste&Steiermärkische Bank povukla je svoju blokadu za iznos od 5.900.452,17 kuna jer je zainteresirana osoba uplatila banci 100.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, piše Šibenski portal.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

OBONJAN – Otok na kojem se nekad mladost kupala u znoju, a danas bogataši u koktelima