Butković dodjeljuje gotovo 26 milijuna kuna za ulaganja u luke i pomorsko dobro u Zadru i Šibeniku

Foto: Boris Kačan

ZADAR/ŠIBENIK – Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković tijekom sutrašnjeg dana će potpisati ugovore i sporazume vrijedne gotovo 26 milijuna kuna kojima će se sufinancirati izgradnja, sanacije i rekonstrukcija luka i pomorskog dobra na području Šibensko-kninske i Zadarske županije.

Potpisivanje će se održati u zgradi ABC Adriatic Business Centra u Šibeniku s početkom u 10.00 sati te u prostorima Pomorsko-putničkog terminala Gaženica u Zadru s početkom u 13.00 sati, najavljeno je iz Butkovićeva ministarstva. 

Ugovore i sporazume ministar Butković potpisat će sa ravnateljima Županijskih lučkih uprava, kao i gradonačelnicima i načelnicima općina na području Šibensko-kninske i Zadarske županije.

Foto: Boris Kačan

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture svake godine osigurava značajna sredstva u sklopu ovog projekta, a u ovoj je godini osiguralo čak 88 milijuna kuna, od čega će se 75,2 milijuna kuna proračunskih sredstava dodijeliti za projekte županijskih lučkih uprava, a 12,8 milijuna kuna za manje projekte pomorskog dobra u svim primorskim županijama.

D.G.