1 min. čitanja

UČENICA DOBILA KAZNENU PRIJAVU Zaražena putovala autobusom od Splita do Metkovića

UČENICA DOBILA KAZNENU PRIJAVU Zaražena putovala autobusom od Splita do Metkovića
Foto: Pixabay / Ilustracija

Tijekom večernjih sati u četvrtak, 18. ožujka, na izlaznoj graničnoj kontroli na graničnog prijelaza Metković pristupilo je osobno vozilo BiH nacionalnih oznaka kojim je upravljao 46-godišnji državljanin RH s prebivalištem u BiH. Kao putnica u vozilu nalazila se 17-godišnja državljanka RH za koju je graničnom kontrolom utvrđeno da na snazi ima sigurnosnu mjeru COVID – liječenje u kući do 25. ožujka 2021. godine.

Nadalje je utvrđeno da je 17-godišnja djevojka doputovala iz Splita, gdje je boravila na školovanju, u Metković koristeći se javnim prijevozom čime je ugrozila zdravlje ostalih putnika.

Na Autobusnom kolodvoru u Metkoviću je dočekao spomenuti 46-godišnjak koji je prethodno u RH ušao iz pravca BiH te je prilikom prelaska državne granice policijske službenike doveo u zabludu navedeći da je razlog ulaska u RH poslovne prirode zbog ćega će biti prekršajno prijavljen sukladno Zakonu o nadzoru državne granice.

Navedena 17-godišnjakinja će biti kazneno prijavljena za kazneno djelo „Širenje i prenošenje zaraznih bolesti“, a kriminalističko istraživanje ovog događaja se nastavlja i dalje u cilju utvrđivanja eventualne kaznene ili prekršajne odgovornosti drugih osoba.

Policija građanima još jednom skreće pozornost na važnost pridržavanja mjera samoizolacije radi očuvanja vlastitog zdravlja, ali i zdravlja cjelokupne zajednice.

Pozivaju građane da sve sumnje o kršenju mjera samoizolacije prijave pozivom na broj 192 ili putem aplikacije e-dojave.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.