2 min. čitanja

Butković u Šibeniku potpisao 11 milijuna kuna vrijedne ugovore

Butković u Šibeniku potpisao 11 milijuna kuna vrijedne ugovore
Foto: ŠKŽ

ŠIBENIK – Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković boravio je u radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji gdje je s predstavnicima gradova i općina te ravnateljicom Lučke uprave Šibensko-kninske županije potpisao ugovore i sporazume vrijedne 10,75 milijuna kuna.

– Riječ je projektu u sklopu kojeg Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture svake godine osigurava proračunska sredstva namijenjena za sanaciju i rekonstrukciju luka otvorenih za javni promet od županijskog i lokalnog značaja. Osim toga, značajna sredstva se osiguraju i za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi. Tako je ove godine Ministarstvo za navedene namjene, osiguralo čak 88 milijuna kuna za brojne projekte – kazao je ministar Oleg Butković prilikom potpisivanja ugovora i sporazuma u prostorijama Adriatic Business Centera u Šibeniku te pohvalio primjer uređenja komunalne luke Vrnaža kao ogledni primjer rješenja problematike lokalnog stanovništva.

Uređenje luka u Prvić Šepurinama, Bilicama, Raslini, Skradinu, Murteru

Ravnateljica Lučke uprave Šibensko-kninske županije Jadranka Fržop, s ministrom je potpisala ugovor kojim se dodjeljuju sredstva za izvođenje radova na „Izgradnji i rekonstrukciji luke otvorene za javni promet Prvić Šepurine“, u iznosu od 4 milijuna kuna te sporazum o izvođenju radova na „Izgradnji luke otvorene za javni promet Bilice – uvala Stubalj“,u iznosu od 5.900.000,00 kuna.

Gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić potpisao je sporazum kojim će se sufinancirati „Sanacija pomorskog dobra – plaža sv. Mihovila Raslina“, vrijedan 200.000,00 kuna.

Načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov potpisao je sporazum kojim će se sufinancirati Sanacija pomorskog dobra – Uređenje postojećeg parkirališta, vrijedan 350.000,00 kuna, dok je gradonačelnik Grada Skradina Antonijo Brajković potpisao sporazum kojim će se sufinancirati  „Parterno uređenje šetnice uz novu obalu ex plažu Pionir“, vrijedan 300.000,00 kuna.

– Kao primorskoj županiji izuzetno su nam važna ulaganja na pomorskom dobru, općem dobru koje, kao takvo, pripada svim ljudima. Županija o njemu vodi posebnu brigu i svake godine izdvaja značajna sredstva za unaprjeđenje infrastrukture, odnosno sufinanciranje izgradnje i održavanja pomorsko-građevinskih objekata lučkog područja, kao i sanaciju štete nastale uslijed izvanrednih događaja na pomorskog dobra izvan luka, za što je  u proteklom četverogodišnjem razdoblju izdvojeno preko 18 milijuna kuna. Zahvaljujem Ministrastvu mora, prometa i infrastrukture na čelu s ministrom Olegom Butkovićem, što prepoznaje naše potrebe i što su nam danas donijeli gotovo 11 milijuna kuna – kazao je šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Ugovore i Sporazume za poboljšanje pomorske te ribarske infrastrukture s  resornim ministrom Olegom Butkovićem danas su, uz gradonačelnika Šibenika Željka Burića, potpisali i ravnateljica Lučke uprave Šibensko-kninske županije Jadranka Fržop,  Antonijo Brajković, gradonačelnik Skradina, Toni Turčinov, načelnik Općine Murter-Kornati i Josip Ćaleta -Car, načelnik općine Bilice.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.