2 min. čitanja

Problemi u cestovnom prometu zbog bure, na snazi upozorenje za pomorce

Problemi u cestovnom prometu zbog bure, na snazi upozorenje za pomorce
Foto: Crometeo / Ivica Jureša

Zbog olujne bure u Podvelebitskom kanalu na snazi je crveni meteoalarm Državnog hidrometeorološkog zavoda i upozorenje za pomorce. Udari bure 35-45, od sredine dana na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana i do 60, u Velebitskom kanalu do 70 čvorova. Od navečer na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana more ponegdje 5. Mjestimice mogući neverini.

Pomorski meteorološki centar Split DHMZ-a izvještava da se sa sjeverozapada prema Jadranu pruža anticiklonalni greben, a južnije se premješta ciklona.

U prognozi za Jadran u prvih 12 sati, očekuje se bura jačine 12-22, od sredine dana na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana u jačanju do 30, u Velebitskom kanalu do 35 čvorova. More 2-3, poslijepodne na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana ponegdje 4. Vidljivost 10-20 km. Promjenljivo oblačno, uglavnom na otvorenom moru južnog i dijela srednjeg Jadrana mjestimice kiša ili pljusak s grmljavinom, a na sjevernom Jadranu je poslijepodne moguć i snijeg nošen burom.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 satiUmjerena do jaka, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana vrlo jaka, podno Velebita i olujna bura. More umjereno valovito do valovito, od navečer na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana more ponegdje jače valovito. Promjenljivo oblačno, uglavnom na otvorenom moru južnog i dijela srednjeg Jadrana mjestimice kiša ili pljusak s grmljavinom, a na sjevernom Jadranu je moguć i snijeg nošen burom.

Stanje u prometu

Hrvatski autoklub upozorava da je zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga i lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp priikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).Zbog jakog vjetra na autocestama A1 između vijadukta Božići i tunela Svetoga Roka te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić vozi se uz ograničenje brzine.Zbog niskih temperatura moguća je poledica na cestama u unutrašnjosti, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Ponegdje ima i magle. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.Zasad nema problema u pomorskom prometu.D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.