2 min. čitanja

Vatrogasci spasili školu u Puli od požara – Netko bacio baklju?

Vatrogasci spasili školu u Puli od požara – Netko bacio baklju?
Foto: Grad Pula / Regional Express / Facebook / Screenshot

PULA –  U subotu, 20. ožujka u 19,52 sati policija je zaprimila dojavu o požaru na zgradi škole u Banovčevoj ulici u Puli. Na teren je izašao veliki broj vatrogasaca koji su požar ugasili brzo, u 20,20 sati. Vatra se stoga nije proširila na učionice škole čime je izbjegnuta još veća materijalna šteta.

U požaru nema ozlijeđenih, a prema zasad dostupnim informacijama gorio je dio krova.

Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja, a kada se za to stvore uvjeti obavit će očevid kako bi utvrdili uzrok požara.

Spekulira se da je požar izazvala baklja koja je bačena na krov škole.

Grad Pula najoštrije je osudio ovaj vandalski čin:

“Nepoznata osoba bacila je zapaljivu tekućinu na krov škole, nakon čega se vatra proširila, no srećom i brzom reakcijom vatrogasaca sve je ugašeno i šteta nije velika. Grad Pula najoštrije osudjuje ovakvo vandalsko ponašanje – posljedice su mogle biti puno veće! Škola je između zgrada, danas puše bura, osim materijalne štete moglo je doći i do stradanja ljudi.

Gradonačelnik Pule Boris MIletić najoštrije je osudio napad na školu: “Dragi građani, ne trebaju nam ovakvi prizori, ako želimo da stvari idu na bolje, ne možemo sami sebi raditi štetu. Ne znamo kome je moglo pasti na pamet da uništava i dovodi ljude u opasnost! Hvala žurnim službama na brzoj i efikasnoj reakciji!”, poručili su iz Grada.

Susjedi su novinarima ispričali da su čuli zvuk nalik eksploziji petarde, nakon čega je uslijedila buktinja i požar se proširio po krovištu.

Reagirala je i zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci:

“Hvala vatrogasnoj postrojbi Pula koja je brzo lokalizirala i ugasila požar na Osnovnoj školi Veruda. Ljuti me i ne mogu vjerovati da je nekom palo na pamet rušiti i paliti – i to školu! Da i ne govorim o tome da se požar mogao proširiti i ugroziti kuće! Čemu takvi potezi? Umjesto da gradimo zajedno – ovo nas sve vodi korak unatrag. Bolji smo od ovoga! Obišli smo školu, sutra cemo znati točne razmjere štete i odmah ćemo napraviti plan sanacije. Nadam se da će policija brzo pronaći počinitelja i još jedanput, kapa dole našim vatrogascima! Grazie!”

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

LICEMJERJE MUP-a Za akciju Mir i dobro vrijede rigorozne kazne, a za divljanje po Splitu u listopadu, ne?
ODLAZE U RUŽNU POVIJEST Petarde od danas zakonom zabranjene!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.