2 min. čitanja

Starija žena s Korčule umrla u sanitetskom vozilu, a sin oštetio vozilo i prijetio medicinskom osoblju

Starija žena s Korčule umrla u sanitetskom vozilu, a sin oštetio vozilo i prijetio medicinskom osoblju
Foto: DNŽ

KORČULA – Prošli tjedan dogodio se napad na medicinsko osoblje na otoku Korčuli. Točnije, u mjestu Čara, piše Dalmacija danas.

Naime, vozilom saniteta iz bolnice u Dubrovniku je prevezena starija žena. Putem do svoga doma, u vozilu je preminula. Njezin sin je, kada je doznao što se dogodilo, prema kazivanju čitatelja, porazbijao vozilo, a medicinskom osoblju ozbiljno prijetio.

O razbijanju svjedoče i fotografije.

– Gospođa iz Čare je bila na umoru, medicinskom osoblju je javljeno da dođu po nju. Trebali su je dovesti u Čaru, kući, ukoliko umre da je obitelji manji trošak, da ne mora obitelj plaćati pogrebna kola. Već je obitelj bila upoznata sa cijelom situacijom. Pozvani su i da je dođu vidjeti još jedanput. Vozač i medicinska sestra su išli po nju, ukrcali su je u Dobrovniku i vozili prema Čari. Na samom ulazu u Čaru, žena je preminula i oni su došli do kuće obitelji.

Njezin sin, kad je vidio, počeo ih je napadati. Razbio im je auto, vikao je ‘pi*** vam materina, pobit ću vas sada svih’. Krenuo je prema garaži, a onda su neki momci skočili i zaustavili ga. Medicinska sestra je pobjegla, vozač je također bio u strahu. Išli su napravit najbolje za obitelj, a završilo je tako – ispričao nam je o događaju čitatelj za Dalmaciju danas.

Stigao je i odgovor iz Policijske  Dubrovačko-neretvanske:

“Obavještavamo vas da je Policijska postaja Korčula u četvrtak, 18. ožujka u 14 sati, zaprimila dojavu zdravstvene djelatnice o neprimjerenom ponašanju 47-godišnjeg člana obitelji starije ženske osobe koja je prethodno preminula u vozilu hitne medicinske pomoći tijekom vožnje prema Čari.

Prema zaprimljenoj dojavi na mjesto događaja su upućene dvije policijske ophodnje koje su potvrdile istinitost dojave, odnosno neprimjereno obraćanje člana obitelji prema zdravstvenim djelatnicima kao i oštećenje unutrašnjosti sanitetskog vozila.

U odnosu na navedeno, nadležna zdravstvena institucija nije podnosila dalje prijave protiv spomenutog 47-godišnjaka budući se, kako nam je poznato, njegova obitelj ispričala i obvezala podmiriti troškove oštećenja.

Iako zdravstveni djelatnici policiji nisu prijavili upućivanje prijetnje od strane spomenutog 47-godišnjaka, javnim smo pogovorom doznali da su prijetnje upućene, poradi čega smo kontaktirali zdravstvene djelatnike i uputili ih o načinu podnošenja kaznene prijave u tom slučaju, međutim do danas takvu prijavu nismo zaprimili.”

Fotografije incidenta pogledajte OVDJE.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.