1 min. čitanja

Uvodi se noćni turistički vlak koji će Bratislavu, Beč i Graz povezivati sa Splitom

Uvodi se noćni turistički vlak koji će Bratislavu, Beč i Graz povezivati sa Splitom
Foto: HTZ

SPLIT – Austrijske savezne željeznice (ÖBB) u suradnji sa Slovačkom željeznicom (ZSSK) u ljetnoj sezoni 2021. godine uvode novu liniju noćnog vlaka na relaciji Bratislava – Beč – Graz – Split, izvijestio je direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Austriji Branimir Tončinić.

Prvi noćni vlak EuroNight s prometovanjem bi trebao započeti 18. lipnja, a planira se da će na istoj relaciji prometovati dva puta tjedno i to sve do sredine rujna 2021. Cijena karate od Beča do Splita, koja se već sada može kupiti, iznosi 29,90 eura za sjedeća mjesta, odnosno 69,90 za spavaća mjesta.

– Veseli nas činjenica da su Austrijske željeznice povezale Beč sa Splitom, što austrijskim gostima omogućava putovanje uz poštivanje načela održivog razvoja i klimatskih promjena, izuzetno značajnih tema na austrijskom tržištu. Za Hrvatsku, kao drugu po redu najtraženiju turističku destinaciju u Austriji, nova je linija od velike važnosti za postizanje još boljih turističkih rezultata s austrijskog tržišta. Naime, najposjećivanije destinacije od strane austrijskih gostiju u 2019. i 2020. godini bile su regije Istra, Kvarner i Zadar, a uspostavom ove ljetne željezničke linije na relaciji Beč-Graz-Split vidimo dodatni potencijal rasta turističkog prometa iz Austrije u regiju Split-Dalmacija izjavio je Branimir Tončinić, uz napomenu kako na spomenutoj liniji postoji mogućnost transporta vlastitog auta ili motora.

Dodajmo kako organizator putovanja ÖBB Rail Tours nudi pakete koji uključuju povratnu kartu za vlak između Beča i Splita te jednotjedni boravak u apartmanu u centru Splita po početnoj cijeni od 331 eura.

Foto: HTZ

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.