2 min. čitanja

Održano javno izlaganje oko urbanističkog plana obalnog pojasa “Vrsi sjever”

Održano javno izlaganje oko urbanističkog plana obalnog pojasa “Vrsi sjever”
Foto: Boris Kačan

VRSI – U Općini Vrsi održano je javno izlaganje u tijeku javne rasprave o prijedlogu urbanističkog plana uređenja obalnog pojasa  “Vrsi sjever”. Cilj izrade ovoga plana je analiza mogućnosti prostora te određivanje razvojne strategije koja će u najvećoj mogućoj mjeri iskoristiti postojeće kvalitete te ih nadopuniti i nadograditi novim elementima.

Javnom izlaganju prisustvovalo je nekoliko mještana, a urbanistički plan predstavili su izrađivači Aron Varga i Patrik Filaković iz tvrtke Arheo d.o.o.

– Ovim planom predviđeno je više intervencija u maritimnom pojasu kojima se uređuju lučka područja u ukupnoj površini od cca. 2,6 ha te područje uređene morske plaže ukupne površine cca. 8 ha – istaknuo je na početku Patrik Filaković. Prilikom izrade plana korištene su smjernice i primijenjeni obvezujući planski pokazatelji iz dokumenata prostornog uređenja područja Općine Vrsi te šireg područja Zadarske županije.

– Zanima me gdje će se lučica raditi, na koji način će se raditi i kako će izgledati proces – interesiralo je mještanina Borisa Jordana koji je pažljivo pratio izlaganje.

– Prvenstveno smo išli u donošenje urbanističkog plana zbog projekta luke “Glavni gat” jer nama trenutni prostorni plan za bilo kakvi zahvat, rekonstrukciju ili izgradnju traži izmjene. Odmah smo iskoristili priliku da definiramo cijelo Mulo, da se odredi točno svaki “piljak”.  Izgradnja i uređenje nove luke uvelike će pomoći lokalnom stanovništvu koje posjeduje sve više plovila, dok broj vezova godinama ostaje nepromijenjen – pojasnio je načelnik Luka Perinić detalje oko projekta “Glavni gat” te napomenuo kako je izgradnja lučice potaknula izmjene urbanističkog plana.

Mještani su se interesirali i oko rušenja starih “mulića”, a načelnik Perinić odbacio je tu mogućnost i ustvrdio kako ih neće zadesiti ista sudbina kao one od gata Vukić prema istoku.

– Definitivno nećemo uklanjati “muliće”, oni će se adekvatno obnoviti sa materijalima koji su se koristili prilikom izrade, znači isključivo kamen – jasno je zaključio načelnik.

Pisana očitovanja, mišljenja, prijedlozi i primjedbe na Prijedlog Urbanističkog plana uređenja obalnog pojasa “Vrsi sjever” mogu se dostavljati zaključno do 26. ožujka, 2021. godine neposredno u prostorijama Općine Vrsi upisom u Knjigu primjedbi, putem pošte na adresu Općine te putem elektronske pošte.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.