1 min. čitanja

EU projekt MEDUSA – Pogled prema budućnosti obrazovanja u pomorstvu

EU projekt MEDUSA – Pogled prema budućnosti obrazovanja u pomorstvu
Foto: Facebook

RIJEKA – Projekt MEDUSA – pomorski obrazovni standard u brodarstvu i brodskom menadžmentu kojim se identificiraju nova zanimanja na tržištu rada te zahtjevi i definicije novih kompetencija, prepoznat je i od strane hrvatskog nacionalnog brodara Jadrolinije, koji su odlučili sudjelovati i dati potporu za ovakav vid razvoja pomorstva i obrazovanja budućih stručnjaka.

Riječ je o projektu sufinanciranom iz Europskog socijalnog fonda, čija je provedba započela u rujnu 2019. godine.

Neki od ciljeva projekta MEDUSA su unapređenje postojećih sveučilišnih diplomskih studijskih programa, unapređenje postupaka osiguravanja kvalitete visokog obrazovanja sukladno europskim standardima i unapređenje nastave u visokom obrazovanju kroz aktivnosti za nastavnike i studente.

Jedan od potencijalnih rezultata provedbe ovog projekta je i razvoj novih studijskih programa na pomorskim fakultetima s ciljem unapređenja relevantnosti visokog obrazovanja.

Nositelj ovog projekta je Pomorski fakultet u Rijeci, a uz Jadroliniju na projektu sudjeluju i drugi renomirani partneri poput Pomorskog fakulteta u Splitu, Pomorskog odjela u Zadru, Udruge pomorskih agenata, Zorović Maritime Services, Seaquesta, Panalpine i Viktor Lenca.

Više o projektu pročitajte OVDJE.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.