1 min. čitanja

Šibenski plivač Toni Slavica isplivao normu za Europsko juniorsko prvenstvo

Šibenski plivač Toni Slavica isplivao normu za Europsko juniorsko prvenstvo
Foto: Grad Šibenik

ŠIBENIK – Proteklog vikenda u Zagrebu je održan još jedan Hep miting na kojem su nastupili najbolji hrvatski plivači u kategorijama mlađih juniora, juniora i seniora.  Za Plivački klub Šibenik plivali su Marija Kardum, Robert Vukičević, Toni Slavica i Luka Popović. Ovo natjecanje bila je posljednja prilika za plivanje potrebnih normi za nastupe na Europskom prvenstvu i Europskom juniorskom prvenstvu.

Od šibenskih plivača najzapaženiji rezultat ostvario je Toni Slavica koji je u disciplini 400 mješovito isplivao vrijeme 4:33,69 što je vrijeme dovoljno za nastup na Europskom juniorskom prvenstvu koje će se održati u Rimu od 7. do 11. srpnja ove godine.

Ovo je treća godina zaredom kako plivači PK Šibenik uspijevaju ostvariti norme za EJP. Podsjetimo, Robert Vukičević plivao je na EJP-u 2019. godine u ruskom Kazanu. U 2020. godinu isplivanu normu imala je Marija Kardum, ali nažalost natjecanje u Aberdeenu nije održano zbog pandemije.

Ove godine, borbu za polufinala i finala vodit će Toni, i to ponajprije u svojim glavnim disciplinama, 200 i 400 mješovito.

Marija Kardum je svoje utrke plivala u okviru svojih najboljih rezultata s jednim PB rezultatom na 100 slobodno. U disciplini 200 mješovito Marija je bila prva dok je u disciplini 200 leptir bila druga.

Robert Vukičević je osvojio drugo mjesto na 100 leptir.

Luka Popović je isplivao najbolje rezultate u sve 4 isplivane discipline.

Starijim plivačima kojima slijedi natjecateljska pauza i priprema za Ljetna prvenstva Hrvatske.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.