Šibenski plivač Toni Slavica isplivao normu za Europsko juniorsko prvenstvo

Foto: Grad Šibenik

ŠIBENIK – Proteklog vikenda u Zagrebu je održan još jedan Hep miting na kojem su nastupili najbolji hrvatski plivači u kategorijama mlađih juniora, juniora i seniora.  Za Plivački klub Šibenik plivali su Marija Kardum, Robert Vukičević, Toni Slavica i Luka Popović. Ovo natjecanje bila je posljednja prilika za plivanje potrebnih normi za nastupe na Europskom prvenstvu i Europskom juniorskom prvenstvu.

Od šibenskih plivača najzapaženiji rezultat ostvario je Toni Slavica koji je u disciplini 400 mješovito isplivao vrijeme 4:33,69 što je vrijeme dovoljno za nastup na Europskom juniorskom prvenstvu koje će se održati u Rimu od 7. do 11. srpnja ove godine.

Ovo je treća godina zaredom kako plivači PK Šibenik uspijevaju ostvariti norme za EJP. Podsjetimo, Robert Vukičević plivao je na EJP-u 2019. godine u ruskom Kazanu. U 2020. godinu isplivanu normu imala je Marija Kardum, ali nažalost natjecanje u Aberdeenu nije održano zbog pandemije.

Ove godine, borbu za polufinala i finala vodit će Toni, i to ponajprije u svojim glavnim disciplinama, 200 i 400 mješovito.

Marija Kardum je svoje utrke plivala u okviru svojih najboljih rezultata s jednim PB rezultatom na 100 slobodno. U disciplini 200 mješovito Marija je bila prva dok je u disciplini 200 leptir bila druga.

Robert Vukičević je osvojio drugo mjesto na 100 leptir.

Luka Popović je isplivao najbolje rezultate u sve 4 isplivane discipline.

Starijim plivačima kojima slijedi natjecateljska pauza i priprema za Ljetna prvenstva Hrvatske.

D.G.