1 min. čitanja

WALKING WITH WASTE Ekološka vikend akcija BIOISTRA-e u Rovinju

WALKING WITH WASTE Ekološka vikend akcija BIOISTRA-e u Rovinju
Foto: BioIstra

ROVINJ – Prvo edukativno-ekološko druženje pod nazivom „Walking with waste“, u organizaciji novoosnovane rovinjske podružnice Udruge za promicanje održivog razvoja i kvalitete života „BIOISTRA“ kreće u subotu 27. ožujka, s početkom u 9.30 sati na parkiralištu ispred plaže Cisterna kreće u Rovinju.

– Ideja je da zaštićeno prirodno područje Cisterne, na području Grada Rovinja-Rovigno, očistimo od otpadaka koje za sobom ostavlja čovjek, uz rekreativnu šetnju i kontrolirano prikupljanje samoniklog bilja – šparuga, maslačka i koprive. Istom ćemo prigodom predstaviti program rada BIOISTRA-e Rovinj – objašnjava predsjednica ove Udruge u Rovinju, Zdenka Gudelj.

Pri okupljanju sudionici će biti podijeljeni u grupe od pet osoba, kako bi mogli ispoštovati sve propisane protuepidemiološke mjere i bezbrižno uživati u aktivnostima i druženju, a spomenimo i kako će za svih biti osigurane maske, bio-razgradive vrećice, rukavice i voda.

Nakon upoznavanja sugrađana s programom rada podružnice BIOISTRA Rovinj i same informativno-edukativne šetnje uz prikupljanje otpada, uslijedit će obilazak ekološke farme Capra Istriana, kojega će stručno voditi Dragutin Bajkovec.

– Svi koji to žele, imat će prigodu naučiti ponešto o suvremenim načelima održivog upravljanja i korištenja prirodnih resursa koji su nam na raspolaganju. Pričat ćemo i o važnosti odvojenog prikupljanja otpada, procesu kompostiranja i kreiranju ruralnih održivih destinacija, pri čemu je posebno važno naglasiti ekološku proizvodnju tradicionalnih proizvoda – pojašnjava Vlasta Radoičić, predsjednica udruge BIOISTRA i stručnjakinja za održivi razvoj, čije je predavanje zakazano za 13 sati.

Dodajmo kako je pred kraj druženja predviđeno pripremanje marende od ubranog bilja i degustacija proizvoda sponzora i proizvođača Udruge BIOISTRA.

Zainteresirani svoj dolazak mogu najaviti na sljedeće brojeve telefona: 098 367 807 (Zdenka), 091 261 7126 (Dean) ili 091 522 4245 (Edi).

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.