1 min. čitanja

JEDRENJE Petar Cupać odveo Belgijanke na Olimpijske igre

JEDRENJE Petar Cupać odveo Belgijanke na Olimpijske igre
Foto: HJS / Ilustracija

Pravu sportsku senzaciju kreirala je belgijska ženska jedriličarska posada u klasi 49er FX, koju vodi zadarski trener Petar Cupać. Isaura Maenhaut i Anouk Geurts izborile su plasman na Olimpijske igre u Tokiju i to nakon svega dvije godine jedrenja u toj klasi, javlja Radio Zadar.

One su na regati u Lanzaroteu, posljednjoj kvalifikacijskoj za OI, zauzele sedmo mjesto, što im je bilo dovoljno da uhvate posljednju vizu za Tokio. Ona je, pak, zamalo izmakla posadi Jedriličarskog kluba Uskok Enia Ninčević – Mihaela de Micheli Vitturi.

– Presretni smo. Napravili smo pravo malo čudo s ovim rezultatom i plasmanom na Olimpijske igre. Konkurencija je bila velika, svi su došli u odličnoj formi, a mi smo završili sedmi i izborili to jedno mjesto koje je vodilo u Tokio, a za koje se borilo još šest zemalja – još pod dojmom javio se za Radio Zadar Cupać iz Španjolske.

Kada je prije dvije godine počeo raditi s belgijskom posadom, Cupać je kao cilj zacrtao plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. A on se dogodio tri godine ranije.

– Krenuli smo prije dvije godine doslovno od nule i zacrtali projekt Pariz 2024. Naravno, planirali smo odraditi sve ove regate, ali nije bilo realno očekivati plasman već u Tokio. Iako, moram priznati da sam potajno u to vjerovao, jer smo Pavle Kostov i ja to uspjeli napraviti nakon svega godinu i nešto dana u novoj klasi.

Petar je kao jedriličar bio na četirima igrama a sada će kao trener nastaviti taj sjajan niz.

– Presretan sam, još sam pod dojmom, ne mogu vjerovati što smo uspjeli napraviti u tako kratkom roku. Jako sam ponosan na cure i naš zajednički rad. Odradili smo vrhunski posao, puno smo trenirali, a posljednjih par mjeseci su nam puno pomogli naši partneri iz Austrije. Sutra se napokon malo vraćam kući, a onda počinjemo razmišljati o Tokiu – za kraj će Cupać.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.