1 min. čitanja

KAKAV GAF! Vodeći portali objavili informaciju o otkazivanju procesije na Hvaru od prošle godine

KAKAV GAF! Vodeći portali objavili informaciju o otkazivanju procesije na Hvaru od prošle godine
Ilustracija / Foto: Župa Hvar / Facebook

HVAR – Nekoliko vodećih nacionalnih medija objavilo neprovjerenu informaciju o otkazivanju tradicionalne procesije Za križen na Hvaru. Da stvar bude gora, tekst je samo prepisan od prošle godine, a kao izvor informacije navode službene stranice Grada Hvara. Za Morski HR su iz Grada Hvara potvrdili da na stranicama www.hvar.hr nije objavljen nikakav tekst o održavanju procesije.

– Prema našim saznanjima (provjerenim na nekoliko adresa) na portalima je kao izvor korišten lanjski tekst o procesiji sa stranica jedne turističke agencije te je, bez provjere informacija u Župi Jelsa i Turističkoj zajednici općine Jelsa na čijem području se UNESCO-om zaštićena procesija i održava, plasiran kao vijest, koju su prenijeli brojni drugi portali. Iako su u međuvremenu neki mediji objavili ispravke o održavanju procesije kao i o izvoru informacija, neprofesionalnim pristupom i neprovjerenim pisanjem šteta je već napravljena, a Grad Hvar prozvan kao izvor netočne informacije – poručuju iz Grada Hvara

– Kako vam je već poznato, prema za sada dostupnim podacima objavljenim na stranicama Turističke zajednice općine Jelsa, procesija će se održati sukladno aktualnim epidemiološkim mjerama. Izmjene o održavanju same procesije su moguće, očekuje se odgovor Stožera civilne zaštite o možebitnim promjenama o broju sudionika, pridržavanju mjera i načinu održavanja. U procesiji je za sada dozvoljeno 50 sudionika i to samo osobe koje odabere križonoša.

Za sve dodatne informacije o procesiji možete se obratiti Župi Jelsa i Turističkoj zajednici općine Jelsa – poručuju s adrese Grada Hvara za Morski HR.

– Ništa nije točno, to su sve dezinformacije. Takve krive poruke se medijima upućuju vjerojatno zbog nekog senzacionalizma – kazao je pak za Dalmaciju Danas mons. Stanko Jerčić iz hvarske župe Jelsa.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.