SEIZMOLOG O POTRESIMA U DALMACIJI: Nema razloga za paniku, ne događa se ništa izvanredno

Foto: EMSC

Seizmolog Tomislav Fiket za N1 je rekao da se Hrvatska ovih dana nalazi u seizmički aktivnijoj fazi, no da razloga za paniku nema.

-Aktivno nam je kod Visa, i Vrlike. Ali u prosjeku, kad gledamo cijelu zemlju, ništa drastično se ne događa – kazao je Tomislav Fiket. Najnoviji potres dogodio se danas u 9.35 sati na području srednjeg Jadrana, sjeverozapadno od otočja Palagruža. Magnituda potresa bila je 4.5 po Richteru, a epicentar je bio 140 km južno od Splita.Dubina potresa procjienjena je na 10 km.

Ranije danas, oko 5 sati, dogodio se potres magnitude 3.1 s epicentrom 65 kilometara sjeverozapadno od Vieste u Italiji. Još jedan potres danas je bio magnitude 3.2, s epicentrom 48 kilometara jugoistočno od Visa i 100 kilometara južno od Splita, procjenjuje EMSC.

Sinoć u 22 sata i 17 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres s epicentrom 3 km južno-jugoistočno od Maovica kod Vrlike. Magnituda potresa iznosila je 3.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja EMS ljestvice. Potres se osjetio na širem području, objavila je Seizmološka služba.

M.B.

PROČITAJTE JOŠ:

TRESE SE JADRANSKO PODMORJE! Novi snažan potres kod Palagruže

NIZ POTRESA U JADRANU Večeras se zatresao i Split!