2 min. čitanja

U Supetru zadovoljni što nakon dugotrajne borbe upravljaju svojim pomorskim dobrom

U Supetru zadovoljni što nakon dugotrajne borbe upravljaju svojim pomorskim dobrom
Foto: Screenshot

SUPETAR – Grad Supetar dobio je pravo upravljanja pomorskim dobrom na svom području.

– Nakon dugotrajne borbe da se pomorsko dobro na  području Grada Supetra stavi pod upravljanje Grada Supetra jako smo zadovoljni što nam je sa jučerašnjim datumom stigla suglasnost Upravnog odjela za pomorstvo i turizam SDŽ na Plan upravljanja pomorskim dobrom po kojem Grad Supetar dobiva pravo upravljanja pomorskim dobrom na svom području uključujući predio Vele Luke i čitav predio plaže Tri mosta – kaže supetarska gradonačelnica Ivana Marković.

Koncesija SvPetrvs hotelu neće se produžiti

– Dana 22.03.2021. negativno sam se očitovala na upit  Upravnog odjela za turizam i pomorstvo koji su tražili mišljenje Grada vezano za provođenje postupka dodjele koncesija na plaži Tri mosta Supetar od strane SvPetrvs hotela iz više razloga: nelegalno nasipanje i izvođenje radova na pomorskom dobru za što postoji zapisnici i inspekcijska rješenja, zagrađivanje područja pomorskog dobra, te što nije ispunjen temeljni uvjet za raspisivanje koncesije, a to je utvrđena granica pomorskog dobra i ista provedena u zemljišnim knjigama.

Kao stanovnica grada Supetra, bez obzira na funkciju koju obnašam, smatram da je od izrazite važnosti da pomorsko dobro i javno dobro bude pod nadležnošću jedinica lokalne samouprave te je nužno da se provedu svi bitni postupci po kojim će se isto uknjižiti i kojim će biti jasno definirano pravo upravljanja te jasna pravila igre. Za naš Grad turizam je izrazito bitan, ali turizam koji će značiti pametno gospodarenje javnim dobrom, očuvanje pomorskog dobra za generacije koje dolaze kao i dostupnost za sve građane – pojasnila je Marković.

Grad Supetar je posebnu pozornost posvetio upravljanju pomorskim dobrom i donošenju svih zakonskih odredbi vezanih za ovu problematiku kao i izvještaja te ostale dokumentacije koju pripremamo redovito uz javno savjetovanje i suradnju sa svim nadležnim tijelima. Kao korak dalje u Upravljanju pomorskim dobrom i lukama osnovano je Povjerenstvo za upravljanje pomorskim dobrom u sastavu: Ivana Krstulović Baković, Vladimira Mascarell , Vedran Bezmalinović, Željko Hrepić te Helena Maričić Zlatar koji su aktivno sudjelovali u svim važnijim Odlukama oko pomorskog dobra.

Narednih dana na stranice Grada biti će objavljen javni poziv vezan za raspisivanje koncesijskih odobrenja te  sve konačne suglasnosti i odluke vezane za pomorsko. Također, želim naglasiti da je prihod od koncesija i upotrebe pomorskog dobra u odnosu na 2013 godinu povećan za više od 60% te sada iznosi 313 tis kn  (2019 god) što znači da Grad odgovorno upravlja svojim dobrom na korist proračuna i prihoda grada ali i povećanja usluga za građane i goste.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.