VIDEO Geologa namlatila hobotnica, pa ga još jednom dočekala u plićaku

Foto: Instagram / Screenshot

Hobotnice biolozi smatraju jednim od najinteligentnijih beskralježnjaka, a uz to su obično zaigrane i vrlo znatiželjne. Australski geolog je vidio i drugu stranu ove životinje  koja je prilično agresivno branila svoj dom u Zapadnoj Australiji.

Odmor na plaži za Lance Karlsona i dvogodišnju kćer pretvorio se zamalo u noćnu moru kada ih je napala ‘ljuta’ hobotnica.

34-godišnji Karlson šetao je plažom i tražio gdje će se okupati s kćeri u zaljevu Geographe, popularnom mjestu za ronjenje s maskom oko 140 kilometara južno od Pertha, kad je vidio da je nešto iskočilo iz mora.
Shvativši da je to stvorenje zapravo hobotnica, počeo je snimati – baš na vrijeme da se bijesna životinja doslovno katapultira na njega. Karlson je svoj video objavio na Instagramu, nakon čega je postao viralan, a na snimci se može vidjeti kako hobotnica u plićaku pruža svoje krakove prema snimatelju.

Gotovo je nevjerojatno da je pokušala iskočiti iz mora i kad mu se približila, pružile je krakove prema njemu.

Geolog kaže da je hobotnicu primijetio  nešto ranije kada je pokušala napasti galeba. Nedugo potom išao je plivati i vidio kako se hobotnica odmara među školjkama.

Nije prošlo dugo vremena i hobotnica ga je napala, zahvativši kracima njegov vrat, ruke i gornji dio leđa.

– Naočale su mi bile previše zamagljene da bih vidio što se dogodilo, jedva sam od bolova doplivao do obale. Tragovi krakova ubrzo su se jasno ocrtavali na mojoj koži, ispričao je geolog, prenosi Jutarnji list.

Supruga mu je nakon napada pomogla sanirati ozljede. Obično se za ozljede od morskih životinja preporučuje ocat, no kako ga u tom trenutku nije imao, poslužio se coca colom, jer pomaže bilo koja kisela tvar.

– Bila je to dobra odluka, pomoglo mi je. Bilo je peckanja, ali me je više boljelo od udarca hobotnice.

– Kad me napala, bio sam zbunjen – to je prije bio šok nego strah ispričao je Karlson za CNN.
– Hobotnice su prekrasna stvorenja i zaista se nadam da ovo izaziva veći interes za hobotnice za razliku od straha od njih. Mislim da je ovo fascinantno stvorenje s očito vrlo jakim emocijama baš kao i mi kao ljudi – dodao je.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Moj učitelj, hobotnica – Jedan od najgledanijih dokumentaraca godine

VIDEO Rijetka snimka borbe hobotnice i galeba

VIDEO Hobotnica sasvim običan video o ronjenju pretvorila u iznenađenje

HOBOTNICA – 14 činjenica koje niste znali o ovom čudesnom glavonošcu