1 min. čitanja

ZADAR Dovršen projekt sanacije rampe Veslačkog doma i skakaonice na Kolovarima

ZADAR Dovršen projekt sanacije rampe Veslačkog doma i skakaonice na Kolovarima
Foto: Jurica Gašpar

ZADAR – Upravni odjel za kulturu i sport Grada Zadra je od 2019. naovamo kroz planski pristup održavanju sportske infrastrukture na administrativnom području Grada Zadra pristupio pripremanju projektne dokumentacije za sanaciju skakaonice na otvorenom kupalištu Kolovare te projektne dokumentacije za sanaciju rampe za ulazak brodova u more u sklopu Veslačkog doma u Zadru.

Oba objekta su uronjena u more. Skakaonica je iz 1957. godine, a rampa veslačkog kluba Jadran iz 1978. godine te je procijenjeno da im je u perspektivi potrebna sanacija, a za što je kao prethodni korak načinjena potrebna dokumentacija.

Kako bi dobili što precizniji uvid u opseg i količinu potrebnih poslova 2019. godine naručeni su istražni radovi na skakaonici Kolovare koji su izvedeni do početka 2020. godine te je Grad dobio referentan elaborat o stanju skakaonice.

Nakon kratke pauze zbog ekonomizacije potrošnje proračunskih sredstava uzrokovane COVID epidemijom u 2020. godini tijekom ožujka ove godine sklopljen je Ugovor o izradi projektne dokumentacije za sanaciju skakaonice sa tvrtkom Geoexpert IGM iz Zagreba koja je izvršila i istražne radove.

Rampa Veslačkog doma u Zadru je, s druge strane, radni objekt koji je kroz više od 40 godina u službi sporta te joj je potrebna sveobuhvatna sanacija.

Utjecaj mora, valova i soli, djelomično su prodrli u armaturu rampe i, iako je rampa još uvijek funkcionalna i sigurna za korištenje, sada je pravo vrijeme za pripremu dokumentacije za sanaciju. Projekt i troškovnik sanacije izradila je tvrtka Urbane ideje d.o.o. iz Samobora.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.