2 min. čitanja

BURA STVARA PROBLEME U PROMETU Ograničenja u Kvarneru i pod Velebitom

BURA STVARA PROBLEME U PROMETU Ograničenja u Kvarneru i pod Velebitom
Foto: Crometeo / Ivica Jureša

Olujni udari bure i snijeg stvaraju probleme u prometu, a Državni hidrometeorološki zavod je podigao stupanj opasnosti u sustavu meteoalarma u narančasto.

Bura je olujne jakosti, osobito podno Velebita. Najjači udari vjetra su 75-110 km/h. Na snazi je upozorenje za pomorce.

Na sjevernom Jadranu, zatim tijekom dana na srednjem, a u noći i na južnom, mjestimični udari bure 35-45, u Velebitskom kanalu do 55 čvorova. Na sjevernom Jadranu, zatim postupno i drugdje, moguće su nevere.

U sljedećih 12 sati more će i dalje biti umjereno valovito i valovito. Očekuje nas razvedravanje, a na južnom Jadranu još ponegdje kiša i pljuskovi.

Do kraja dana prognostičari DMHZ-a predviđaju osjetno svježije nego jučer uz najvišu dnevnu temperaturu zraka uglavnom između 9 i 14, a na Jadranu 15 i 18 °C.

Zbog vjetra u prekidu je katamaranska linija Mali Lošinj-Cres-Rijeka.

Hrvatski autuklub izvještava i o problemima u cestovnom prometu, zbog jakog vjetra:

  • autocesta A1 na dionici između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je samo za osobna vozila,
  • na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle ( I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina),
  • na Krčkom mostu zabrana je prometa za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu te osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom (I. skupina).

U Gorskom kotaru i Lici mjestimice pada snijeg. Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Zbog ponegdje jake kiše moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Poteškoće u prometu moguće su na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi p rema privremeno postavljenoj signalizaciji.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.