2 min. čitanja

Last Minute Open Jazz Festival: Prvi art simpozij Bale-Valle 2021.

Last Minute Open Jazz Festival: Prvi art simpozij Bale-Valle 2021.
Foto: Pixabay / Morski HR

BALE – Svijet se mijenja a i mi s njim. Uvjeti života i način preživljavanja se prilagođavaju sve razornijim trendovima zapuštanja istinskih vrijednosti umjetnosti kao nasušne potrebe u svakom obliku evolucije homosapiensa. Umjetnost se prelama preko društvenog gelendera postavljenog u prljavim dvorištima a namijenjenjih otresanju tepiha i kako god, rješavanje prašine.

Photo: Tomislav Pavleka

Last Minute Open Jazz Festival znači : Posljednji je trenutak za spas dostojanstva umjetnosti i načina komunikacije  među ljudima. Petnaest godina namjera nam je bila u „Kamenim pričama“, konobi i svojevrsnom kulturnom klubu, u suradnji s Balama kao cjelovitim mjestom dobrih namjera razvoja standarda uma i življenja, provoditi naš način komuniciranja s publikom, posjetiteljima, ljudima, najavljuju Bale-Valle.

Gotovo da i nema naroda i zemlje iz koje nam nisu stigli glazbenici svirati u Bale. Samim tim internacionaliziranjem velike kulturološke snage, kroz svih 15 godina izgradili smo jezgru zdrave umjetnosti.

Festival se nastavlja a novo je to da se uklapa u još veći projekt koji se zove Art Simpozij  Bale-Valle 2021. Tijekom godina uz sam jazz skupila se sad već izrazito jaka publika protkana umjetnicima raznih vrsta. Potreba za „širenjem područja borbe“ je više nego potrebna u novonastaloj stvarnosti.

Mi ne odustajemo od iskrene i jasne poruke koju umjetnici žele poručiti svijetu kroz nas koji im pružamo platformu , kulisu, pozornicu , publiku.

Art Simpozij je izrastao prirodno kao posljedica dugih druženja posebnih i raznovrsnih ljudi koji stvaraju umjetnost. Simpozij kao gozba umjetnosti, vraćamo se u staru Grčku, dozivamo jasne polemike, tribine, radionice, svaku vrstu umjetnosti od vizualne preko glazbene pa sve do izgovorene i pisane riječi.

Svijet se htio ili ne htio vrti u krug. Iz analognog u digitalni i obrnuto. Ono što mi želimo je održati prirodan tok vrtnje bez pretjerane akceleracije i bez utjecaja gravitacije . Želja nam je opstati i biti samoodrživi i smisleni.

Foto: Tomislav Pavleka

Dobrodošli na ovaj još nejasan u stvarnosti ali potpun u snovima Simpozij umjetnosti u naše Bale, malo više od samog mora , na samom ulazu u mediteranski bazen mirisa i srca.

Tomislav Pavleka

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.