2 min. čitanja

SNIJEG STIGAO U DALMACIJU Bijeli se sve od Vodica do Brela

SNIJEG STIGAO U DALMACIJU Bijeli se sve od Vodica do Brela
Foto: Ivan Ivičin / DD

Trenutno je Šibenik na 0°C, a Split na +2°C. S obzirom na to da je travanjski rekord svih vremena za Šibenik -0,3°c, a za Split +0,3°C, moguće je da ćemo večeras službeno doživjeti najhladniji travanjski dan u povijesti službenih meteoroloških mjerenja.

Snijeg je još jutro zahvatio unutrašnjost zemlje, zatim se zabijelio ogroman dio sjevernog Jadrana, a popodne i navečer hladnoća sve više zahvaća Dalmaciju.

Kiša je prvo prešla u snijeg na kninskom području potom se širila na zaleđe sjeverne Dalmacije i Zagoru srednje Dalmacije. U večernjim satima kiša je prešla u snijeg na šibenskom području, ali i između Baške Vode i Ruskamena. Od Marušića do Brela se već zadržava na cesti.

Snijeg je oko 20 sati počeo padati u dijelovima Kaštela, zabijelio se Klis, a viši predjeli Solina također imaju snijeg. Dugopolje u višim predjelima već ima nekoliko centimetara snijega. Cijela Cetinska krajina već ima nekoliko centimetara snijega na tlu, javlja Dalmacija danas.

Snijeg je počeo padati u neposrednoj okolici Splita, pada u Sitnom i u Dubravi. Kako je za Dalmacija Danas rekao splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, sve su cesterske službe u pripravnosti, a dio djeluje po prometnicama unutar granica Splita, u podmosorskim naseljima.

– Gradonačelnik, zamjenik gradonačelnika, pročelnik i šef komunalne službe su u stalnoj vezi – kazao je Krstulović Opara.

U Šibeniku niti usred zime snijeg nije neka uobičajena pojava, ali kad se pokoja pahulja pojavi 6. travnja, u ‘debelo proljeće’, to je već vijest. Ovaj put pahulja ima poprilično, piše pak Šibenik IN.

Dakle, ne morate sad pripremati lopate, ali nešto topliju garderobu za srijedu ujutro svakako, jer temperature će biti niske. Snijeg se sigurno neće uhvatiti za tlo, ali, gledati ga kroz prozor ili sa balkona u ovo doba godine svakako je doživljaj.

Zadnji put je tako bilo prvog dana proljeća 2018. godine. U zaleđu je već druga priča, malo podsjeća na Sibir.

Ponovno pravo proljeće očekuje se od petka.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.