1 min. čitanja

Županijska lučka uprava Rab priprema izgradnju sekundarnog lukobrana u luci Rab

Županijska lučka uprava Rab priprema izgradnju sekundarnog lukobrana u luci Rab
Foto: ŽLU Rab

RAB – Županijska lučka uprava Rab uspješno je pripremila projektnu dokumentaciju i poslala prijavu za bespovratna sredstva Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture za projekt izgradnje sekundarnog lukobrana u luci Rab.

Uskoro se očekuje potpisivanje ugovora čiji će potpisnik biti ŽLU Rab u čijoj je nadležnosti upravljanje lučkim područjem na otoku Rabu, pa time i priprema i provedba svih projekata u lukama i lučicama.

Primorsko-goranska županije i sve županijske lučke uprave u pripremi kapitalnih projekata surađuju s lokalnim samoupravama i resornim ministarstvom. Jednako kao i svim drugim kapitalnim projektima kakva je primjerice i rekonstrukcija i nadogradnja OŠ Ivana Rabljanina u Rabu koja je upravo u pripremi. Riječ je o 12 milijuna kuna vrijednoj investiciji koju će nakon okončanih postupka javne nabave, u jednakim omjerima od 50 posto, financirati PGŽ i Grad Rab.

Do sada je Primorsko-goranska županija izdvojila 296.000.00 kn za pripremu dokumentacije buduće dogradnje škole, a Grad Rab je s 100.000,00 kn sufinancirao izvedbeni projekt. Planirana rekonstrukcija obuhvaća dogradnju 770 m2 kojom će se povezivati postojeći prostori škole u jedinstvenu funkcionalnu cjelinu. U novom dograđenom prostoru kroz 3 etaže predviđena je gradnja 8 novih učionica, 4 kabineta, sanitarni čvorovi te ostali prateći sadržaji.

Inače, Primorsko-goranska županija dovršila je i rekonstrukciju posljednja dva paviljona u kompleksu Psihijatrijske bolnice Rab površine nešto manje od 4.000 četvornih metara, sada slijedi opremanje. Ta investicija, vrijedna 13,8 milijuna kuna, nastavak je višegodišnjih ulaganja u ustanovu koja je danas najbolje uređena i najmodernija Psihijatrijska bolnica u Hrvatskoj, a nije pretjerano reći da je usporediva i s europskim standardom takvih klinika.

Važno je reći da je ta bolnica ne samo najveća zdravstvena ustanova na otoku Rabu već i najveći poslodavac. Danas bolnica širi djelatnost i na druge zdravstvene djelatnosti uključivo i zdravstveni turizam te mijenja naziv u „Insula – županijska specijalna bolnica za psihijatriju i rehabilitaciju“.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

RAB Velike investicije u lučku infrastrukturu
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.