RIBAFISH PONOVNO U AKCIJI: Družimo se, plivamo, igramo se, smijemo, a ponešto i naučimo

Foto: eZadar

Poznato lice hrvatskog internet i medijskog prostora, novinar i bloger Domagoj Jakopović, poznatiji pod nadimkom Ribafish, i ove godine u srpnju pokreće novu akciju druženja s djecom po otocima srednje Dalmacije.

Kako prenosi eZadar, Ova ljetna avantura, koju pokreće Udruga „RokOtok“  i koju je Ribafish osmislio u suradnji s tvrtkom Wib Solutions koja se bavi stvaranjem projekata društveno korisnog poslovanja, započinje 3. srpnja kada će se vesela i hrabra ekipa iz Brodarice zaputiti na novih sedamnaest naseljenih otoka šibenskog i zadarskog arhipelaga. Plan je rukama spojiti jedan otok i obalu, educirati djecu o ljekovitim mediteranskim biljkama, čistiti plaže, igrati se, smijati, plivati i učiti zajedno.

– Projekti poput RokOtoka za mene su polagani povratak u život. Kroz plivanje promoviramo sport i zdraviji život, na predavanjima razgovaramo o važnosti ekologije, brizi o okolišu, važnosti razgovora djece i roditelja, a sve to završavamo organiziranim igrama, čišćenjem plaža i podjelom poklona. Sredstva prikupljena donacijom iz Konzuma rasporediti će se na materijale za čišćenje plaža, uređivanje istih, kupovinu adekvatnih poklona poput interaktivne karte – bojanke hrvatskih otoka za sve sudionike kao i donacije potrebitima – izjavio je Domagoj Jakopović Ribafish.

Akcija se ove godine financira donacijama prikupljenima kroz prodaju linije ručnika u prodavaonicama trgovačkog lanca Konzum širom Hrvatske. Sredstva prikupljena kupnjom ručnika bit će donirana Udruzi RokOtok za podršku u akciji oplivavanju otoka te nastavku održavanja dječjih edukativnih i ekoloških radionica na plažama Jadrana.

– Potaknuti samom idejom djelovanja udruge RokOtok, njihovim prekrasnim projektima usmjerenim upravo na zdrav i aktivan razvoj djece kroz sport, edukaciju i ekologiju, krenuli smo u osmišljavanje ove kampanje. Vjerujem da ćemo svi zajedno pomoći u njihovom daljnjem djelovanju u još jednoj, za sve nas vrlo izazovnoj godini – istaknula je Nina Andrijanić, autorica projekta i direktorica firme Wib Solutions.

Udrugu RokOtok osnovao je 2019. godine Domagoj Jakopović Ribafish s ciljem promicanja zdravog i aktivnog života djece te očuvanja hrvatske obale i otoka. Tijekom prvog ljeta 35 članova Udruge doplivalo je do 17 hrvatskih otoka i organiziralo 18 edukativnih predavanja kojima je prisustvovalo više od 2.000 djece i roditelja. Ova hvalevrijedna priča tada je proglašena i najljepšom pričom ljeta.

M.B.

PROČITAJTE VIŠE:

Ribafish najavio: “Projekt RokOtok odgađamo za 2021. godinu!”

Ribafish najavio: Spreman sam, RokOtok ide dalje!