2 min. čitanja

RIBAFISH PONOVNO U AKCIJI: Družimo se, plivamo, igramo se, smijemo, a ponešto i naučimo

RIBAFISH PONOVNO U AKCIJI: Družimo se, plivamo, igramo se, smijemo, a ponešto i naučimo
Foto: eZadar

Poznato lice hrvatskog internet i medijskog prostora, novinar i bloger Domagoj Jakopović, poznatiji pod nadimkom Ribafish, i ove godine u srpnju pokreće novu akciju druženja s djecom po otocima srednje Dalmacije.

Kako prenosi eZadar, Ova ljetna avantura, koju pokreće Udruga „RokOtok“  i koju je Ribafish osmislio u suradnji s tvrtkom Wib Solutions koja se bavi stvaranjem projekata društveno korisnog poslovanja, započinje 3. srpnja kada će se vesela i hrabra ekipa iz Brodarice zaputiti na novih sedamnaest naseljenih otoka šibenskog i zadarskog arhipelaga. Plan je rukama spojiti jedan otok i obalu, educirati djecu o ljekovitim mediteranskim biljkama, čistiti plaže, igrati se, smijati, plivati i učiti zajedno.

– Projekti poput RokOtoka za mene su polagani povratak u život. Kroz plivanje promoviramo sport i zdraviji život, na predavanjima razgovaramo o važnosti ekologije, brizi o okolišu, važnosti razgovora djece i roditelja, a sve to završavamo organiziranim igrama, čišćenjem plaža i podjelom poklona. Sredstva prikupljena donacijom iz Konzuma rasporediti će se na materijale za čišćenje plaža, uređivanje istih, kupovinu adekvatnih poklona poput interaktivne karte – bojanke hrvatskih otoka za sve sudionike kao i donacije potrebitima – izjavio je Domagoj Jakopović Ribafish.

Akcija se ove godine financira donacijama prikupljenima kroz prodaju linije ručnika u prodavaonicama trgovačkog lanca Konzum širom Hrvatske. Sredstva prikupljena kupnjom ručnika bit će donirana Udruzi RokOtok za podršku u akciji oplivavanju otoka te nastavku održavanja dječjih edukativnih i ekoloških radionica na plažama Jadrana.

– Potaknuti samom idejom djelovanja udruge RokOtok, njihovim prekrasnim projektima usmjerenim upravo na zdrav i aktivan razvoj djece kroz sport, edukaciju i ekologiju, krenuli smo u osmišljavanje ove kampanje. Vjerujem da ćemo svi zajedno pomoći u njihovom daljnjem djelovanju u još jednoj, za sve nas vrlo izazovnoj godini – istaknula je Nina Andrijanić, autorica projekta i direktorica firme Wib Solutions.

Udrugu RokOtok osnovao je 2019. godine Domagoj Jakopović Ribafish s ciljem promicanja zdravog i aktivnog života djece te očuvanja hrvatske obale i otoka. Tijekom prvog ljeta 35 članova Udruge doplivalo je do 17 hrvatskih otoka i organiziralo 18 edukativnih predavanja kojima je prisustvovalo više od 2.000 djece i roditelja. Ova hvalevrijedna priča tada je proglašena i najljepšom pričom ljeta.

M.B.

PROČITAJTE VIŠE:

Ribafish najavio: “Projekt RokOtok odgađamo za 2021. godinu!”
Ribafish najavio: Spreman sam, RokOtok ide dalje!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.