1 min. čitanja

UPOZORENJE VOZAČIMA U ISTRI: Obratite pažnju na divljač na cesti!

UPOZORENJE VOZAČIMA U ISTRI: Obratite pažnju na divljač na cesti!
Foto: Pixabay / Ilustracija

Policijska uprava istarska upozorila je danas vozače u Istri da posebnu pozornost obrate na povećani broj divljači na prometnicama.

Naime, na području Umaga i Buzeta su u utorak u večernjim satima evidentirana dva slučaja naleta vozila na divljač.  Prvi slučaj evidentiran je  6. travnja u 19.40 sati na području Umaga. 54-godišnjak je u to vrijeme upravljao automobilom Peugeot pulske registarske oznake iz smjera Ponte Portona prema Novigradu, kada mu je na kolnik istrčala srna koja se nakon udara u automobil udaljila. Na automobilu je nastala materijalna šteta.

Drugi slučaj evidentiran je na području Buzeta oko 23 sata, kada je 20-godišnjak upravljao je automobilom Peugeot također pulske registarske oznake iz smjera Lupoglava prema Buzetu te je u jednom trenutku udario u srnu koja je od udarca uginula. Uginulu divljač preuzelo je nadležno lovačko društvo.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači.  U policiji podsjećaju da vozač vozila koje sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako se vozilo kretalo neprilagođenom brzinom.

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.