1 min. čitanja

OTPOR DIVLJANJU Djevojka i pas sjeli na put kamionima koji istovaraju zemlju u more

OTPOR DIVLJANJU Djevojka i pas sjeli na put kamionima koji istovaraju zemlju u more
Foto: Makarska televizija / Youtube / Screenshot

MAKARSKA – Protiv mehanizacije, lokalnih šerifa i njihovih odluka da neprikladnim materijalom nasipaju more ispred makarske plaže Osejava, danas su stali jedna djevojka i njen pas.

Barbara Berber, jedna je od građanki i građana Makarske kojima je prekipjelo, odlučila se aktivno založiti protiv, kako kaže, ilegalnog silovanja prirode.

Prijava policiji, prema Gradu Makarskoj

– Sad sam predala prijavu na policiju i ona ide dalje po proceduri institucijama. Ovo j jednostavno otpor prema divljanju. – kaže nam uvodno Barbara.

Koga ste prijavili?

– Prijavila sam Grad Makarsku za devastiranje plaže na Osejavi, a prosvjedujem jer se to izvodi materijalom koji ne ide u more. To je zemlja koju su pokupili s građevinskog terena, gdje se gradi vrtić, a moglo se iskoristiti u druge svrhe – kazuje nam.

Je li netko vas prijavio?

– Policija je dobila prijavu da kamioni ne mogu proći radi mene, ali njihov je posao legitimirati me. Ja sam potom izjavila da imam pravo tu sjediti to mi nitko ne brani. Zahtjevala sam da podnesem prijavu i to sam podnijela, napisali su zapisnik i sutra ide dalje prema proceduri – pojašnjava Makaranka i dodaje:

– Ovo što rade je ilegalno! Netko je dobio pare, da ovakve stvari radi, a još od rata je u Makarskoj na snazi uhljebništvo, ucjene i prijetnje i toga je dosta. U materijalu koji se nasipa u dohrani plaža, mora biti do 3%, a ne 100 % zemlje, kako je sad stanje. Kako čuvamo šume, tako čuvamo i more – zaključuje Barbara Berber, kojoj se u međuvremenu pridružuje sve više građana koje policija također legitimira.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

Grad Makarska nasipa plažu: “Mjesecima smo tražili kvalitetan materijal i našli ga u iskopu vrtića”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.