Djeca iz pulskog Dječjeg doma uskoro na Brijunima

Foto: Boris Kačan

PULA/BRIJUNI – Javna ustanova Nacionalni park Brijuni i Dječji dom “Ruža Petrović” iz Pule u četvrtak su sklopili sporazum o suradnji koji donosi radionice, volontiranje i team building programe za djecu i mlade na Brijunima.

Sporazum su na Velikom Brijunu potpisali ravnatelj Javne ustanove Nacionalni park Brijuni Marno Milotić i ravnateljica Dječjeg doma „Ruža Petrović“ Pula Davorka Belošević, prenosi N1.

Djeca i mladi će, u koordinaciji s edukatorima Dječjeg doma, biti uključena u programe Nacionalnog parka Brijuni prilagođene njihovoj dobi i specifičnim interesima, izvijestili su iz te javne ustanove i naglasili da tako žele povećati svijest o važnosti očuvanja okoliša i kulturno-povijesne baštine kod svih dobnih skupina.

– Raduje me potpisivanje Sporazuma i suradnja koju počinjemo s Dječjim domom Pula. Nacionalni park Brijuni već dugi niz godina provodi edukativne programe za djecu i mlade, upoznajući ih s bogatom prirodnom i kulturno-povijesnom baštinom – rekao je ravnatelj Javne ustanove Nacionalni park Brijuni Marno Milotić.

Naglasio je kako je temeljna funkcija rada u zaštićenim područjima zaštita prirode i edukacija posjetitelja o zaštićenom području, ugroženim vrstama i značajnostima kulturnih, prirodnih i povijesnih dobara.

– Dobrobiti takvog načina rada pokazuju se osobito u ovom razdoblju, kad je zbog aktualne epidemiološke situacije preporučljivo što više vremena provoditi u prirodi i na otvorenom. Stoga ćemo djecu iz Dječjeg doma uključiti u naše brojne programe, poput volonterskih ekoloških akcija i edukacija, podižući njihovu svijest o očuvanju zaštićenih područja – istaknuo je.

Djeca i mladi o kojima skrbi pulski Dječji dom uključit će se u navedene aktivnosti te tako stjecati iskustva te razviti potrebne i korisne kompetencije za sudjelovanje u društvu, kao i za osobni razvoj i dobrobit.

I.B.

Vaš komentar