DOLIJAO ZADARSKI PLJAČKAŠ TRGOVINA: Nožem prijetio zaposlenicama

Foto: Pixabay

Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar priopćili su da su dovršili kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom zbog sumnje da je u kratkom roku počinio tri kaznena djela razbojništva.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da osumnjičeni u nedjelju oko 21 sati na gradskom predjelu Smiljevac u Zadru ušao maskiran u trgovinu gdje je uz prijetnju nožem od zaposlenice zatražio novac. U strahu za svoj život ona mu je novac predala, nakon čega je došao do druge obližnje trgovine istog vlasnika gdje je na isti način od zaposlenice otuđio novac.

No policija ga je vrlo brzo pronašla i uhitila, te je priveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje tijekom kojeg su kod njega pronađeni predmeti koje je koristio tijekom pljačkaškog pohoda.

Također ga se sumnjiči da je 31. ožujka oko 22.30 u Ulici Benka Benkovića u Zadru maskiran i uz prijetnje počinio razbojništvo na štetu zaposlenice u kioska kojom prilikom je otuđio novac. Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 600,00 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru.

M.B.