1 min. čitanja

PAŠMAN ‘RATUJE’ S DIVLJIM SVINJAMA: Općina plaća 500 kuna za odstrjel svakog grla

PAŠMAN ‘RATUJE’ S DIVLJIM SVINJAMA: Općina plaća 500 kuna za odstrjel svakog grla
Foto: Pixabay

PAŠMAN – Zbog sve većih problema koje mještanima stvaraju divlje svinje na otoku Pašmanu, načelnik Općine Pašman Krešimir Ćosić je u utorak 13. travnja donio Zaključak o novčanoj stimulaciji odstrjela divljih svinja, piše Otok Pašman.

U Zaključku se navodi da se zbog povećanog broja divljih svinja na području Općine Pašman utvrđuje potreba za novčanom stimulacijom za odstrjel tih životinja. Za svako odstrijeljeno grlo divlje svinje Općina će isplatiti 500 kuna na teret općinskog proračuna. Odstrjel se treba provoditi sukladno odredbama Zakona o lovstvu.

Općina je osnovala posebno tročlano Povjerenstvo s predstavnicima Općine i Lovačkog društva Pašman koji imaju zadatak nadtirati odstrjel i verificirati svako odstrijeljeno grlo. Dokaz o odstrjelu predstavljat će obrazac ovjeren od strane lovnika LD Pašman (potvrda o odstrjelu) verificiran i od strane novo osnovanog Povjerenstva.

Ovom mjerom se želi potaknuti lovce na rješavanje problema s kojim se stanovnici otoka bore već duže vrijeme, a to je uništavanje poljoprivrednih površina i sve češće približavanje divljih svinja naseljenim područjima.

M.B.

PROČITAJTE VIŠE:

DIVLJE SVINJE HARAJU PAŠMANOM: Stanovnici Tkona trpe štetu, ali i strah od opasnih zvijeri
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.